Heerenveen knikkert Willem II na penalty's uit de beker

22 januari 2020, 23:39

SC Heerenveen is er woensdagavond in geslaagd om ten koste van Willem II de kwartfinales van de KNVB Beker te bereiken. In het Abe Lenstra Stadion hadden de Friezen opnieuw veel moeite met het creëren van kansen, maar de bezoekers uit Tilburg hielpen een handje. Na het nemen van strafschoppen bleken de Friezen iets sterker: 4-3. Na 120 minuten stond er een 2-2 stand op het bord.

Beide trainers voerden een wijziging door ten opzichte van hun competitiewedstrijden van afgelopen weekend. Sherel Floranus ontbrak tegen Feyenoord vanwege een schorsing en keerde terug in het basiselftal van trainer Johnny Jansen. Lucas Woudenberg moest om die reden op de reservebank beginnen. Aan de kant van Willem II was aanvoerder Jordens Peters uit voorzorg achtergebleven in Tilburg. Hij stond zijn aanvoerdersband af aan Freek Heerkens, terwijl Miguel Nelom het viertal in de achterhoede mocht completeren.

In Rotterdam gaf Heerenveen de doelpunten vrij gemakkelijk weg en ook Willem II kwam eenvoudig op voorsprong in Friesland. Mike Trésor Ndayishimiye mocht zomaar doorlopen aan de rechterkant en bediende Vangelis Pavlidis, die van dichtbij voor de 0-1 zorgde. Niet veel later moest de Griekse goaltjesdief het veld verlaten vanwege een blessure en werd hij vervangen door landgenoot Marios Vrousai. De invaller had direct de 0-2 op zijn schoen, maar op aangeven van de razendsnelle Ché Nunnely schoot hij in kansrijke positie over.

Direct na de rust bood Bart Nieuwkoop de thuisploeg onbedoeld de helpende hand. Hij schoffelde Chidera Ejuke onderuit en zag dat scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de stip legde. Dit buitenkansje werd uitgepakt door aanvoerder Hicham Faik: 1-1. Dat gaf Heerenveen het nodige vertrouwen voor het restant van de tweede helft, al bleven grote kansen lang uit voor de manschappen van Jansen. Opnieuw werd Heerenveen echter geholpen door de gasten. Na een fraaie actie van Ejuke tikte Driess Saddiki de bal onder druk van de Nigeriaan in eigen doel: 2-1.

Willem II leek deze tweede tik niet meer te boven te komen, maar de ploeg van Adrie Koster toonde veerkracht. Invallers Paul Gladon en Damil Dankerlui eisten een hoofdrol op bij de 2-2. Nelom slingerde de bal voor richting Gladon, maar vond het hoofd van Dankerlui. De Tilburgers wilden vervolgens op jacht naar de winnende treffer. Ze mochten echter van geluk spreken dat Heerenveen er in extremis niet met de zege vandoor ging. Nadat Joey Veerman de lat had geraakt, voorkwam Wellenreuther dat Rodney Kongolo zich tot matchwinner kroonde.

De moegestreden ploegen leken weinig behoefte te hebben aan een verlenging, maar lieten zich vooral in de tweede helft nog even zien. Nunnely was tot twee keer toe bijna verantwoordelijk voor feest in het uitvak. Aan de overkant toonde Wellenreuther zich andermaal een uitstekende doelman door invallers Runar Espejord en Rami Hajal van scoren af te houden. In de strafschoppenserie faalde Espejord namens Heerenveen, maar gelukkig voor de Noor hadden Heerkens en Vrousai hun vizier niet op scherp staan bij Willem II.

Heerenveen kan zich nu voorbereiden op een kwartfinale tegen Fortuna Sittard of Feyenoord. Die ploegen gaan aanstaande dinsdag pas uitmaken wie er tegen de Friezen mag aantreden, aangezien hun onderlinge duel afgelopen dinsdag werd gestaakt vanwege de mist. De ploeg van Jansen richt de pijlen nu echter eerst op AZ, dat komend weekeinde op bezoek komt in het Abe Lenstra Stadion. Voor Willem II wacht een thuiswedstrijd tegen laagvlieger PEC Zwolle.

Opstellingen en beoordelingen*:

SC Heerenveen: Warner Hahn 6.5; Ricardo van Rhijn 5.5, Ibrahim Dresevic 6, Sven Botman 6, Sherel Floranus 5.5; Rodney Kongolo 6.5, Hicham Faik 6.5, Joey Veerman 6.5 (90. Rami Hajal 6); Mitchell van Bergen 6 (106. Alen Halilovic -), Jordy Bruijn 6 (74. Runar Espejord 5.5), Chidera Ejuke 7.

Willem II: Timon Wellenreuther 7; Bart Nieuwkoop 5 (64. Damil Dankerlui 6.5), Sebastian Holmén 6.5, Freek Heerkens 6, Miguel Nelom 6.5; Pol Llonch 6, Mike Trésor Ndayishimiye 6.5, Driess Saddiki 6; Ché Nunnely 6.5, Vangelis Pavlidis 6.5 (38. Marios Vrousai 6), Mats Köhlert 6 (64. Paul Gladon 6).

Man of the Match: Chidera Ejuke

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen