Bayern imponeert tegen Schalke en nadert RB Leipzig

25 januari 2020, 20:23

Een imponerend Bayern München heeft uitstekende zaken gedaan in de top van de Bundesliga. De Duitsers van Hansi Flick tikten voor eigen publiek Schalke 04 weg (5-0) en komen op een punt van lijstaanvoerder RB Leipzig, dat eerder vandaag punten verspeelde.

Leizpig verloor verrassend op bezoek bij Eintracht Frankfurt (2-0), waardoor Bayern thuis liefst drie punten kon inlopen. En dat gegeven werkte als brandstof voor Der Rekordmeister. Na zes minuten had Robert Lewandowski zijn en Bayerns eerste al in het netje liggen. De schade had voor Schalke, dat helemaal niets in had te brengen, nog veel groter kunnen zijn. Lewandowski en Thomas Müller waren in de eerst helft nog trefzeker, maar beide goals werden na inmenging van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Omdat Müller luttele tellen voor het rustsignaal wél een geldige treffer maakte, ging Bayern met een geruststellende marge de catacomben in.

Een kwartier na de hervatting was het definitief gebeurd. Leon Goretzka, ex-Schalke en de uitblinker in de Allianz Arena, en Thiago prikten ook hun goaltje mee. Even lag een monsterscore in de het verschiet, maar Markus Schubert hield de schade beperkt. Hij moest alleen nog vissen toen Serge Gnabry in de slotfase de vijfde Bayern-treffer maakte. De zege zorgt ervoor dat Bayern op een punt van Leipzig komt en Schalke, dat vijfde blijft, de titel heel langzaam uit het hoofd kan zetten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen