Peters constateert: "Verwachtingspatroon van buiten is erg hoog"

27 januari 2020, 09:25

Willem II maakte zondagmiddag een vermoeide indruk tegen PEC Zwolle en kwam dan ook niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het was na AZ en sc Heerenveen (beker) de derde wedstrijd in een week tijd, waarbij in de beker ook nog eens 120 minuten gespeeld werden. Aanvoerder Jordens Peters snapt de vermoeidheid en neemt zijn ploeggenoten niks kwalijk.

De Tricolores wonnen dit seizoen al van Ajax, PSV en AZ, maar kon in de thuiswedstrijd niet door de Zwolse muur heenkomen. "Het verwachtingspatroon van de buitenwereld ligt ineens erg hoog", stelt Peters in De Telegraaf. "Maar bij ons in het elftal is dat niet zo. Wij weten dat we elke wedstrijd top moeten zijn om te winnen. Als we zelf wat minder zijn dan is het niveauverschil met een ploeg als PEC Zwolle niet groot." De aanvoerder wijt de mindere wedstrijd tegen PEC aan de zware week. "Bij AZ hebben we ontzettend veel kilometers gemaakt, afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen speelden we 120 minuten en dan nu weer een lastige wedstrijd. De frisheid om zo'n gesloten defensie kapot te spelen ontbrak eraan."

Door de geweldige resultaten van de ploeg merkt Peters op dat tegenstanders zich anders wapenen tegen Willem II dan normaal. "Tegenstanders gaan ons anders benaderen. Aan het begin van de competitie speelde iedereen een beetje va-banque. Nu ben je de nummer drie of vier van de competitie, terwijl je een tegenstander hebt die tegen degradatie vecht. Dat geeft een heel andere dynamiek. Tegen Fortuna was het precies hetzelfde. Het ligt ons beter om te spelen tegen een ploeg die zelf ook wil voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen