Ajax verhuurt pechvogel Bandé anderhalf jaar aan Thun

27 januari 2020, 10:04   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 11:49

Ajax verhuurt Hassane Bandé definitief voor anderhalf jaar aan FC Thun. De pechvogel van de Amsterdammers kwam in de zomer van 2018 over van KV Mechelen, maar door zeer zwaar blessureleed kwam hij nooit tot zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers, waardoor hij nu aan de Zwitserse club wordt uitgeleend tot en met 30 juni 2021.

Dat heeft Ajax bevestigd via de officiële kanalen. Om weer helemaal fit te worden werd hij al in Jong Ajax gestald, maar daar zal hij de tweede seizoenshelft dus niet gaan spelen. De Zwitserse nummer tien FC Thun biedt hem uitkomst om ritme op te doen en weer vertrouwen te krijgen in zijn eigen lichaam. In Amsterdam heeft hij nog een contract tot en met 2023, waardoor hij na zijn lange verhuurperiode nog wel terugkeert bij Ajax.

In november speelde Bandé nog mee in de met 6-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Willem II, maar uitzicht op speeltijd had hij dit seizoen niet. Vorig seizoen zag hij dat Ajax furore maakte in de Champions League, zonder zijn bijdrage. "Ik was blij voor het team, maar diep in mijn hart wilde ik natuurlijk ook bijdragen aan het succes van het team. Dan was het nog gedenkwaardiger geweest, ook voor mij. Beetje bij beetje gaat het de goede kant op. Ik werk hard om terug te komen", zei hij destijds.

Een officieel debuut in de hoofdmacht maakte hij ondanks de transfersom van ruim acht miljoen euro overigens nog niet. Namens Jong Ajax had hij vier optredens, maar maakte daarin slechts 44 minuten. Ondanks de blessures bij Ajax voorin van onder andere David Neres, Quincy Promes, Hakim Ziyech en Zakaria Labyad werd hij niet gezien als serieuze optie, waardoor verhuren het beste lijkt.  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen