Jong PSV in extremis langs tiental Excelsior, rentree Boymans

27 januari 2020, 22:03   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 22:09

Jong PSV heeft maandagavond voor het eerst sinds eind november een duel gewonnen. De talenten uit Eindhoven speelden tegen Excelsior bijna de gehele wedstrijd met een man meer, maar legden pas diep in blessuretijd de bezoekers over de knie: 2-1. De andere wedstrijd in de Eerste Divisie leverde geen winnaar op. Jong AZ en Almere City speelden in een doelpuntrijk duel met 3-3 gelijk.

Jong PSV - Excelsior 2-1

Al na zeventien minuten leek Jong PSV op rozen te zitten. Excelsior-doelman Alessandro Damen haalde de doorgebroken Richard Ledezma neer en kreeg een directe rode kaart. Ondanks de man-meer-situatie moest de thuisploeg vlak voor rust een tegendoelpunt incasseren. Met een kopbal maakte Sander Fischer de 0-1.

Het lukte Excelsior tot twintig minuten voor tijd om de voorsprong vast te houden. Toen maakte Noni Madueke, die zich steeds meer aandient bij het eerste elftal van PSV, de gelijkmaker na een mooie actie. Even later had hij ook de 2-1 op zijn schoen, maar zijn inzet zeilde naast het doel. Aan de andere kant kreeg ook Elías Már Ómarsson een enorme mogelijkheid om de Rotterdammers de volle buit te bezorgen, maar hij faalde oog in oog met doelman Youri Roulaux. De wedstrijd leek in een remise te eindigen, maar in de laatste minuut van de blessuretijd dompelde Cyril Ngonge de bezoekers in rouw door de 2-1 te maken.

Jong AZ - Almere City 3-3

Op het AFAS Traningscomplex maakten Jong AZ en Almere City er een spectaculaire wedstrijd van. Zakaria Aboukhlal, die steeds dichter in de buurt komt van zijn definitieve doorbraak in het eerste elftal van AZ, opende de score na een kwartier. Via Thomas Verheydt en Nick Venema boog Almere City vervolgens de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong.

Bijna direct na het doelpunt van Venema zorgde Ferdy Druijf ervoor dat de teams weer in evenwicht waren. Nadat James Efmorfidis de bezoekers wederom op voorsprong had gezet, zorgde Aboukhlal met zijn tweede doelpunt van de avond voor een 3-3 eindstand. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam Ruud Boymans in het veld bij Almere City. Hij maakte zijn eerste wedstrijdminuten in meer dan drie jaar tijd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!