FC Groningen identificeert vuurwerkgooier tijdens duel met Ajax

28 januari 2020, 21:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft de persoon die tijdens het thuisduel met Ajax vuurwerk op het veld gooide, in de kraag gevat. Het gaat om dezelfde persoon die een Ajax-sjaal in brand stak. Vermoedelijk is de dader aanhanger van het Belgische Beerschot. Hij kan vervolgstappen verwachten vanuit FC Groningen.

Groningen liet maandag al weten verantwoordelijken voor wanordelijkheden een stadionverbod op te leggen en ook vervolgstraffen te zullen verhalen. Aan het begin van Groningen - Ajax werd een groene rookpot op het veld gegooid, waardoor het veld kort stil kwam te liggen.

Algemeen directeur Wouter Gudde: "Wij proberen zoveel mogelijk mensen die bij wanordelijkheden zijn betrokken te traceren. Het is goed dat we naar aanleiding van de wedstrijd van afgelopen zondag al snel de identiteit van een dader hebben weten vast te stellen. We willen ook voorkomen dat medesupporters worden gedupeerd door eventuele straffen opgelegd door de aanklager betaald voetbal, zoals eerder dit seizoen. Wij begrijpen dan ook niet dat mensen die dit soort overtredingen begaan niet snappen dat ze met hun gedrag mogelijk ook medesupporters straffen, die niets met de incidenten te maken hebben of willen hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen