'Ajax en Chelsea bereiken akkoord over Ziyech: 45 miljoen euro'

12 februari 2020, 13:41   Bijgewerkt: 12 februari 2020, 14:07

Hakim Ziyech (26) staat dan toch vrijwel zeker voor een vertrek bij Ajax: de middenvelder annex aanvaller werd de laatste week al nadrukkelijk in verband gebracht met Chelsea, maar volgens De Telegraaf is er inmiddels een mondeling akkoord bereikt tussen beide clubs. De Engelse topclub betaalt naar verluidt 45 miljoen euro voor de spelmaker.

Niet veel na het bericht van De Telegraaf, volgden ook het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Volgens The Standard wilde Frank Lampard afgelopen winter al dolgraag Hakim Ziyech naar Chelsea halen, omdat hij in hem een van de architecten ziet van 'het nieuwe Chelsea'. Destijds ging een transfer niet door omdat de Amsterdammers geen winters vertrek wilde van hun sterspeler, maar in de Engelse media sijpelden de berichten al door dat Lampard de Ajacied écht graag wilde hebben. Volgens De Telegraaf kloppen die geruchten dus en is er zelfs in de afgelopen 24 uur een mondeling akkoord bereikt.

Daarmee lijkt Ziyech bezig te zijn aan zijn laatste maanden in Amsterdam, waar hij zich met name in de laatste anderhalf jaar opwerkte tot publiekslieveling en een van de meest gewilde voetballers van de Nederlandse velden. Hij sprak de afgelopen jaren al met meerdere clubs – waaronder AS Roma en Sevilla - over een transfer, maar gaf aan Ajax alleen te verlaten voor het ideale plaatje. Dat lijkt met Chelsea dan toch te gaan gebeuren, mede omdat The Blues nog in de race zijn voor Champions League-voetbal. Dat zou voor Ziyech een belangrijke voorwaarde zijn bij zijn nieuwe club. 

Lees ookZiyech vertrekt niet zomaar bij Ajax: "Ik voel me thuis hier"

Eerder dit seizoen speelde Ziyech een uitstekende wedstrijd tegen Chelsea in de groepsfase van de Champions League, mede daarom zal hij ongetwijfeld in beeld zijn geraakt bij Lampard, die in hem een toekomstige spelbepaler van Chelsea ziet. Inmiddels hebben zich nog meer clubs gemeld voor de Marokkaans international, maar concrete gesprekken en dus een akkoord is er alleen met Chelsea bereikt.

De international van Marokko speelt sinds 2016 bij Ajax, voor wie hij 48 maal scoorde in 159 wedstrijden en liefst 82 (!) assists gaf. Eerder kwam hij uit voor FC Twente en sc Heerenveen. Tot dusver won hij een landstitel met Ajax en de KNVB Beker, wel stond hij de finale van de Europa League en had hij vorig seizoen een belangrijk aandeel in de successen in de Champions League.

Uittocht Ajax

Het vertrek van Ziyech is wederom niet de enige transfer die lonkt voor de Amsterdammers: ook Donny van de Beek staat in de concrete belangstelling van Real Madrid en staat op de nominatie om te vertrekken, terwijl ook Sergino Dest op weg lijkt naar Bayern München. Daarmee vertrekken er komende zomer vermoedelijk net als twee transferwindow's geleden veel basiskrachten bij Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen