Schalke stelt doelen drastisch bij en houdt vast aan Wagner

1 juli 2020, 14:24

Schalke 04 kiest voor ingrijpende veranderingen. De club gaat flink bezuinigen en stelt de sportieve doelstellingen bij. De komende jaren is de ploeg niet verplicht Europees voetbal te halen. De clubleiding kondigde dit woensdag aan tijdens een speciaal belegde persconferentie naar aanleiding van het vertrek van voorzitter Clemens Tönnies. Ook opvallend: trainer David Wagner blijft aan.

"We kunnen niet zo doorgaan. Schalke heeft het publiek de afgelopen maanden ellende bezorgd. We hebben fouten gemaakt en daarvoor willen we onze excuses aan bieden", aldus marketingdirecteur Alexander Jobst. "De verhouding inkomsten en uitgaven is niet gezond. Aan de kant van de uitgaven gaan we enorm besparen om deze club naar een veilige toekomst te leiden."

Lees ook: omstreden vleesmagnaat stopt als voorzitter Schalke 04

Schalke zal gaan snijden in het spelersbudget. De leiding zou een salarisplafond van 2,5 miljoen euro bruto willen invoeren, al werd dat vandaag niet bevestigd. Duidelijk is wel dat het sportieve gevolgen gaat hebben. Europees voetbal is niet langer het doel. In de afgelopen vier seizoenen greep Schalke al drie keer naast deelname aan de Europa League of Champions League. "We moeten rekening houden met de sportieve trend van afgelopen vier jaar", zegt sportdirecteur Jochen Schneider. "Een stap terugdoen is nodig om de club gezond te maken, zodat we ook weer kunnen groeien."

Dit seizoen zette Schalke een historisch slechte reeks neer van zestien duels op rij zonder zege. Desalniettemin houdt trainer Wagner het vertrouwen. "Zolang we de meerderheid van de ploeg beschikbaar hadden, speelden we aantrekkelijk voetbal", zegt Scheider. "Daarom is de beslissing duidelijk: we gaan verder met onze technische staf. Ik heb er veel vertrouwen in."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen