Kilometervreter Klaassen duldt alleen Kimmich voor zich

13 juli 2020, 18:01

Davy Klaassen heeft afgelopen seizoen bijna de meeste meters gemaakt van alle spelers in de Bundesliga. De middenvelder van Werder Bremen hoeft in dat lijstje alleen Bayern München's Joshua Kimmich voor zich te dulden en de Duitse international pakte na de coronastop zelfs een bijzonder record.

Klaassen speelde in 33 van de 34 officiële duels mee bij Werder Bremen in de Bundesliga afgelopen seizoen en legde daarin 385 kilometer (11,6 per duel gemiddeld) af en dat waren er slechts 14 minder dan Kimmich, die eveneens slechts één duel miste namens Der Rekordmeister. Klaassens ploeggenoot Maximilian Eggestein staat op de vierde plaats. Wout Weghorst is na Klaassen de meest lopende Nederlanders van de Bundesliga, hij vindt zichzelf terug op de dertiende plaats van Duitsland.

Lees ookKilometervreter Kimmich breekt record: 13

Klaassen staat momenteel in de belangstelling van Ajax. Mogelijk wordt hij de opvolger van Donny van de Beek, die deze zomer lijkt te vertrekken naar een topclub. Een terugkeer van de 27-jarige Klaassen lijkt daardoor een mogelijkheid. Hij maakte dit seizoen vijf goals in de Bundesliga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen