Freiburg mag nieuw stadion niet in avonden en zondag gebruiken

16 september 2020, 15:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een bijzonder verhaal uit Duitsland. SC Freiburg heeft een fonkelnieuw stadion gebouwd, maar kan dat voorlopig nog niet (volledig) gebruiken. De rechtbank heeft de Bundesliga-club namelijk verboden om het onderkomen te bespelen in de avonden en zondagmiddag (13.00-15.00 uur) voor duels in de Duitse competitie. Omwonende bewoners hebben geklaagd en zijn door de rechter in het gelijk gesteld.

Dat is een forse domper, omdat het Bundesliga-schema ook met regelmaat vrijdagavond en zondagmiddag wedstrijden inplant. Zaterdagmiddag is de meest gangbare tijd, die mag door de club nog wel worden benut om thuiswedstrijden te spelen. SC Freiburg is in beroep gegaan tegen de uitspraak die de rechter in Baden-Württemberg deed.

"Een onbegrijpelijk besluit dat onverwacht was. Ik ben ervan overtuigd dat onze juridische gronden in de verdere procedure zal worden bevestigd", reageerde Freiburg's CEO Oliver Leki tegenover Kicker. Bij de bouw van het stadion was dit (logischerwijs) nog niet aan de hand, anders had de club wel twee keer nagedacht voor het stadion á 76 miljoen euro te bouwen.

De reden is dat de omgeving veel geluidsoverlast heeft van wedstrijden. Bekerwedstrijden en Europese duels mogen er overigens wél worden gespeeld in de avonden en/of op zondag, omdat die anders niet in te plannen zijn. Vanaf de winterstop van dit seizoen zou het onderkomen dat plaatsbiedt aan 35.000 mensen in gebruik worden genomen, mogelijk wordt dat later.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen