De Jong ziet vervanger En Nesyri matchwinner worden bij zege

1 oktober 2020, 21:05

Luuk de Jong heeft met Sevilla ook de tweede wedstrijd in La Liga gewonnen, maar de Nederlandse spits zag wel dat niet hijzelf, maar zijn directe vervanger Youssef En Nesyri zich kroonde tot de absolute matchwinner. Met een knappe kopbal in blessuretijd werd de tweede zege donderdagavond binnengehaald en gaat Sevilla met een foutloze status komend weekend richting het FC Barcelona van Ronald Koeman.

In de Europese Supercup was de Marokkaanse spits nog de schlemiel, door vlak voor het einde van de wedstrijd een grote één-op-één kans te missen, waarna het duel uiteindelijk werd verloren van Der Rekordmeister. Net als tegen Bayern München was hij de vervanger van De Jong, al kwam El Nesyri ditmaal pas twintig minuten voor het einde van het duel in de ploeg.

Op dat moment hadden beide ploegen nog niet gescoord, wat tot in blessuretijd het geval zou blijven. Een vrije trap van Jesus Navas eindigde in de tweede minuut van de extra tijd echter op het hoofd van de aanvaller, die heel knap voor twee verdedigers kwam en het winnende doelpunt tegen de touwen kopte. Daardoor staat Sevilla, bij wie De Jong in het treffen met Cadiz (1-3) nog scoorde, op zes punten uit twee duels als het komend weekend

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!