Bayern-sensatie Davies in vormcrisis: "Hij krijgt onze steun"

20 oktober 2020, 18:15

Tijdens het zeer succesvolle afgelopen seizoen was Alphonso Davies één van de sensaties bij Bayern München. Opmerkelijk is het dan ook dat Hansi Flick dit seizoen vooralsnog de voorkeur geeft aan Lucas Hernandez. Volgens Flick heeft dat te maken met een vormcrisis bij de Canadees.

De negentienjarige linksback wervelde vorig seizoen over de linkerkant bij Bayern, maar heeft het dit seizoen lastiger. Flick geeft dit seizoen dan ook de voorkeur aan Hernandez. Dat deed hij in drie van de vier wedstrijden tot dusver in de Bundesliga. "De vorm van Alphonso is dit seizoen minder. Uiteraard krijgt hij onze steun. We profiteren namelijk van zijn snelheid en energie", zegt Flick. "Het is belangrijk dat hij de draad weer op gaat pakken."

Dat Davies het even moeilijk heeft, is volgens de trainer dan ook geen ramp. "Het is normaal voor een jonge speler om dit mee te maken, zeker na zo'n geweldig seizoen. We steunen en helpen hem." Mede door Davies won Bayern afgelopen seizoen de treble. Bayern speelt in de Champions League woensdag thuis tegen Atlético Madrid. Dat is de oude werkgever van Hernandez, die in 2019 voor tachtig miljoen euro werd gekocht door Bayern.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen