Bayern verpulvert Frankfurt dankzij hattrick Lewandowski

24 oktober 2020, 17:27

Robert Lewandowski heeft zijn indrukwekkende seizoensstart in de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt een vervolg gegeven. Onder meer dankzij een hattrick van de Pool won Bayern München met 5-0. Invallers Leroy Sané en Jamal Musiala waren goed voor de andere twee doelpunten.

Het lijkt bijna vanzelfsprekend dat het Lewandowski was die Bayern München aan de 5-0 zege hielp. Al na tien minuten werd de Poolse spits gevonden door Kingsley Coman, waarna hij één op één met de keeper niet faalde. Een kwartier later was het opnieuw raak. Uit een hoekschop van Joshua Kimmich kopte Lewandowski de bal in de verre hoek.

Na rust maakte de spits zijn hattrick compleet met een doelpunt dat sterk op de 1-0 leek. Dit keer was Douglas Costa de aangever. Na 68 minuten zat de wedstrijd er voor Lewandowski op en werd hij samen met twee medespelers gewisseld. Één van de invallers was Leroy Sané. Ook hij liet zich nog even gelden en schoot van iets buiten de zestien met een heerlijk schot in de verre hoek de 4-0 binnen. Kort voor tijd was het de zeventienjarige Jamal Musiala die de eindstand op 5-0 bepaalde. 

Met zijn hattrick staat Lewandowski na vijf wedstrijden op liefst tien doelpunten. Hij is daarmee de eerste speler in de vijf grote Europese competities die dit aantal op zijn naam heeft staan.

Zeefuik schlemiel bij zege RB Leipzig

Ondanks de overtuigende overwinning van Bayern München, blijft RB Leipzig koploper in de Bundesliga. De ploeg knokte zich met veel moeite langs Hertha BSC. De ploeg kwam al vroeg op achterstand toen doelman Peter Gulacsi liet zich na acht minuten verschalken door een fraai lobje van Jhon Cordoba. Lang kon Hertha niet van de voorsprong genieten; drie minuten na de openingstreffer bracht Dayot Upamecano Leipzig met een kopbal op 1-1.

Na rust was er een pijnlijke hoofdrol voor de Nederlander Deyoraiso Zeefuik. Het 22-jarige talent mocht in de rust invallen namens Hertha, maar bleef niet lang op  het veld staan. Al na vijf minuten kreeg hij zijn tweede gele kaart en moesten zijn ploeggenoten met een man minder de gelijke stand verdedigen. Lange tijd ging dat goed, tot RB Leipzig in de 77e minuut een strafschop kreeg. Van elf meter schoot Marcel Sabitzer de winnende 2-1 het net in en zorgde hij dat RB Leipzig voorlopig koploper van de Bundesliga blijft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen