Plichtmatig Ajax winterkampioen door punt bij Willem II

23 december 2020, 20:45

Ajax gaat als koploper van de Eredivisie de winterstop in. Na een plichtmatig optreden tegen Willem ll, dat haar huid duur verkocht, kwamen de Amsterdammers woensdagavond niet verder dan een gelijkspel. Antony opende al vroeg de score, waarna Ajax de rest van het duel vreemd genoeg achter de feiten aan liep. Kwasi Wriedt zorgde voor de verdiende gelijkmaker, waarna Willem ll zelfs nog aanspraak mocht maken op meer. Zover kwam het echter niet (1-1).

Zoals wel vaker dit seizoen, vooral tegen ploegen uit het rechterrijtje, haalde Ajax al vlug de trekker over. Na een openingsfase waarin Willem ll de eerste kans wist te noteren was het namelijk Antony die – voorzien van een kakelverse coupe soleil - al in minuut drie de score opende. De Braziliaan combineerde wat met spits Klaas-Jan Huntelaar en produceerde vervolgens een houdbaar lijkende schuiver op doel. Willem II-goalie Robbin Ruiter verslikte zich er evenwel toch in, waardoor de bezoekers alweer vroeg op rozen zaten.

Ondanks die vroege goal ontspon zich een interessant eerste bedrijf en dat was grotendeels te danken aan de wedstrijdinstelling van de thuisploeg. De Tricolores speelden voorzichtig, zonder zich daarbij echt in te graven, en wisten gefaseerd voor gevaar te zorgen. De grootste mogelijkheden aan Tilburgse zijde kwamen van de voeten van Ché Nunnely en Kwasi Wriedt, die beiden de reflexen van Andre Onana wisten te testen. Ajax behield ondertussen ietwat plichtmatig de controle, zonder daarbij echt aanstalten te maken de voorsprong nog voor rust te vergroten. 

Kort na de treffer van Wriedt vuurde Dusan Tadic namelijk een waarschuwing af op Ruiter en even later raakte de aanvoerder van Ajax zelfs de paal met een lekker geplaatst schot. Willem ll wankelde dus even, maar liet zich er niet door van haar stuk brengen. Het bleef zoeken naar mogelijkheden, die er via Nunnely en opnieuw Wriedt ook kwamen. Onana liet zich echter niet opnieuw verrassen, waardoor Ajax toch nog de overwinning rook. Met name Huntelaar was hongerig, want een goal van zijn voet zou zijn 250e in competitieverband betekenen. Ruiter bleek echter zeer gemotiveerd om zijn fout van het begin van de wedstrijd te herstellen en bleek keer op keer een sta-in-de-weg. Zo eindigde het treffen in Tilburg in een puntendeling. Voor Ajax was het voldoende voor de wintertitel, terwijl het resultaat Willem ll hoop zal geven op betere tijden in het nieuwe jaar.

Opstellingen en beoordelingen:*

Willem ll: Robbin Ruiter 7; Freek Heerkens 6.5, Jan-Arie van der Heijden 7, Leeroy Owusu 6.5, Sebastian Holmén 6 (39. Görkem Saglam 6.5); Derrick Köhn 7, Mike Trésor 6.5, Wesley Spieringhs 7 (82. Ole Romeny -); Ché Nunnely 6.5 (81. Mats Köhlert -), Vangelis Pavlidis 5, Kwasi Wriedt 7.5

Ajax: Andre Onana 7; Sean Klaiber 6 (83. Devyne Rensch -), Perr Schuurs 5.5, Daley Blind 7, Nicolas Tagliafico 6; Davy Klaassen 5.5 (58. Jurgen Ekkelenkamp 6.5), Ryan Gravenberch 6, Zakaria Labyad 5 (68. Quincy Promes 6); Antony 6.5, Klaas-Jan Huntelaar 6, Dusan Tadic 7

Man of the Match: Kwasi Okyere Wriedt

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen