Volgende verkoop Barça: gunstige voorwaarden bij vertrek Aleñá

10 juli 2021, 09:16   Bijgewerkt: 10 juli 2021, 09:31

FC Barcelona heeft opnieuw wat budget vrij weten te maken in het proces om Lionel Messi langer vast te leggen. De 23-jarige Carles Aleñá werd zaterdag verkocht. De middenvelder vertrekt naar Getafe, waar hij vorig seizoen al op huurbasis speelde, voor naar verluidt een bedrag van vijf miljoen euro.

Die transfersom is niet bevestigd, maar werd wel gemeld door onder meer de goed geïnformeerde Fabrizio Romano. Wat de club wel zelf meldt, is dat bij de transfer zeer gunstige voorwaarden komen kijken. Zo heeft Barcelona een doorverkooppercentage van vijftig procent en een terugkoopclausule bedongen en heeft de club het recht om bij Getafe binnenkomende boden op de speler te weigeren.

Aleñá is een Spaanse middenvelder die doorstroomde uit de jeugdopleiding van Barcelona. Voor de club speelde hij in totaal 44 officiële wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. Daarnaast speelde hij op huurbasis voor Real Betis en vorig seizoen dus al voor Getafe. Bij laatstgenoemde club tekent hij nu een contract tot medio 2026.

Het vertrek van Aleñá is onderdeel van de grote uitverkoop bij FC Barcelona, die wordt gehouden om budget vrij te maken voor het langer vastleggen van Lionel Messi. De Argentijn liep deze maand uit zijn contract bij de Catalanen en kan alleen een nieuwe verbintenis worden aangeboden als Barcelona de salariskosten flink weet te drukken. Ook voor het inschrijven van aanwinsten Memphis Depay, Sergio Agüero, Eric Garcia en Emerson Royal is dit vereist. 

Lees ook: Waarom FC Barcelona financieel aan zulke strenge regels vast zit

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen