PSG en Simons spelen gelijk in laatste test voor Super Cup

27 juli 2021, 22:11

Paris Saint-Germain heeft in de laatste test van deze voorbereiding met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sevilla. Dankzij een knullig moment in de slotfase werd een Parijse nederlaag voorkomen. Georginio Wijnaldum was er nog niet bij bij PSG, wel deed Xavi Simons de gehele tweede helft mee. Aan de kant van Sevilla was er een basisplaats voor Karim Rekik en viel ook Oussama Idrissi een kwartier voor tijd in. 

De verwachtingen van PSG zijn dit seizoen hooggespannen. Met het binnenhalen van enkele grote namen wil de ploeg dit seizoen eindelijk ook de Champions League aan de prijzenkast toevoegen. Drie van de vier waren er tegen Sevilla nog niet bij: naast Wijnaldum ontbrak doelman Gianluigi Donnarumma en liep ook Sergio Ramos een bijzonder debuut tegen zijn jeugdliefde mis (Achraf Hakimi verscheen als enige nieuweling aan de aftrap). Ook sterspelers Kylian Mbappé en Neymar waren nog niet van de partij. 

Het ontbreken van Donnarumma betekende dat Keylor Navas nog eens mocht laten zien waarom hij de voorkeur moet krijgen boven de talentvolle Italiaan. Dat lukte niet helemaal: de 34-jarige goalie veroorzaakte kort voor rust een strafschop. Hoewel te twisten valt over de vraag of deze terecht was, bleef de beslissing staan en schoot Ivan Rakitic feilloos raak. Hij zorgde voor een 1-0 ruststand in het voordeel van Sevilla.

Na rust verscheen PSG met vier andere namen - onder wie Xavi Simons - op het veld, maar het was basisspeler Mauro Icardi die namens de Fransen iets terug kon doen. Hij schoot keurig raak, maar zag even later hoe Lucas Ocampos na een fraaie actie teruglegde op Oscar, die Sevilla van afstand voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong kon schieten.

Het leek daarmee op een nederlaag uit te lopen voor PSG, tot in de 88e minuut de achterhoede van Sevilla de fout in ging. Doelman Bono keerde een inzet van afstand, waarna de Spanjaarden elkaar vragend aan bleven kijken toen de bal weggeschoten moest worden. De negentienjarige Kenny Nagera profiteerde en bepaalde de eindstand op 2-2. 

Voor PSG was het de laatste test van deze voorbereiding, want aanstaande zondag staat de wedstrijd om de Super Cup tegen landskampioen Lille op het programma. Sevilla heeft nog iets langer; de ploeg van Julen Lopetegui komt pas op 15 augustus voor het eerst in actie. Dan wacht de eerste La Liga-wedstrijd, thuis tegen Rayo Vallecano. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen