Umtiti en Roberto bieden Barça helpende hand met lager salaris

7 september 2021, 18:48

FC Barcelona is druk bezig om de salariskosten naar beneden te brengen. Daarbij is er weer goed nieuws te melden. Samuel Umtiti en Sergi Roberto hebben ingestemd met een salarisverlaging. Sterker nog, de vleugelverdediger staat zelfs op het punt om zijn contract te verlengen.

"We zijn met de salariskosten van van 110 naar 80 procent gegaan. Met Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergio Busquets hebben we al een akkoord bereikt. Met Sergi Roberto zijn we bijna akkoord. Nu die spelers een voorbeeld hebben gegeven, gaan we praten met andere spelers. Eén daarvan is Umtiti", vertelt FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta in gesprek met Esport 3. De verwachting is dat de club en de speler daar wel uit gaan komen, meldt Marca dinsdagmiddag.

De Franse verdediger begrijpt de moeilijke situatie van de club en gaat dan ook akkoord met het voorstel. In eerste instantie wilde de Catalaanse club Umtiti nog slijten. De verdediger kan dit seizoen niet rekenen op een basisplaats en is een dure kracht voor de reservebank. Benfica en Olympique Lyon zouden geïnteresseerd zijn geweest, maar echt serieus werd het niet. FC Barcelona had zelfs willen meewerken aan een transfervrije overgang, maar zelfs dat lukte niet. Nu gaat hij wel akkoord met een forse salarisverlaging.

Lees ook: 'Barça pakt na hectische zomer door met verlengingen'

Met de geste van de spelers, maakt FC Barcelona grote stappen in het salarishuis. Nieuwkomers Memphis Depay en Eric Garcia konden ingeschreven worden omdat Pique al vroeg in het seizoen een deel van zijn salaris inleverde. Zijn medespelers volgen nu zijn voorbeeld, waardoor de club voor dit seizoen uit de problemen is met de regelgeving van La Liga. Wel zorgde de slechte financiële huishouding voor het pijnlijke vertrek van Lionel Messi, die simpelweg niet meer te betalen was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen