Juventus blijft zonder De Ligt na remise op degradatieplek

19 september 2021, 22:42   Bijgewerkt: 19 september 2021, 22:51

Vier duels, twee punten: Juventus is dramatisch begonnen aan het nieuwe seizoen. De Turijnse ploeg kwamzondagavond na de eerste drie slechte wedstrijden van het seizoen al na vier minuten op voorsprong via Alvaro Morata, maar uiteindelijk was het niet genoeg voor de driepunter tegen het daarvoor nog foutloze AC Milan: 1-1.

AC Milan miste de geblesseerde spitsen Zlatan Ibrahimovic en Olivier Giroud, waardoor Ante Rebic als aanvalsleider mocht beginnen. Hij dompelde de Turijnse club een kwartier voor tijd in rouw met zijn gelijkmaker. Een harde klap voor trainer Massimiliano Allegri, die Matthijs de Ligt negentig minuten op de bank hield. "Laten we zeggen dat ik een linksbenige speler nodig heb aan zijn kant. Het ligt niet aan ervaring, want De Ligt heeft al veel wedstrijden gespeeld. Hij is in drie van de vier wedstrijden in de basis begonnen. We moeten rouleren", legde de oefenmeester kort voor de aftrap uit voor de microfoon van DAZN.

Met de Nederlander op de bank kende de thuisploeg een geweldige start door Morata. Na een geweldige counter mocht de Spanjaard na vier minuten juichen toen hij de bal tegen de touwen had gewerkt. Maar na het laatste fluitsignaal was de lach ver te zoeken bij de spelers van de Oude Dame. Juventus heeft namelijk nog steeds niet gewonnen in de Serie A: ongekend voor de topclub, die degradatiecijfers produceert. Napoli en Empoli wonnen dit seizoen al van de Italiaanse grootmacht, die verder gelijkspeelde tegen Udinese.

De druk in Turijn is na vier wedstrijden dan ook al enorm. Dat terwijl Massimiliano Allegri juist terugkwam om het weer rustig te krijgen na het teleurstellende seizoen onder Andrea Pirlo. Onder zijn leiding werd de ploeg afgelopen seizoen voor het eerst in jaren geen kampioen. Die prijs ging naar Internazionale. Na vier wedstrijden hebben Inter en AC Milan tien punten. De achterstand van De Ligt en zijn collega's is dus al acht punten op de koploper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen