Van Nistelrooij: "Strafschop was het keerpunt"

9 oktober 2005, 01:00

Ruud van Nistelrooij kan zich gaan opmaken voor zijn allereerste WK. Zaterdag won Nederland in het hol van de leeuw met 0-2 van rivaal Tsjechië en hierdoor kunnen de tickets naar Duitsland geboekt worden. "Deze wedstrijd mogen we best zien als de kroon op een hele mooie kwalificatiecyclus", zegt de stralende Van Nistelrooij tegen FCUpdate.nl.

"Ik geloof dat dit ongeveer de eerste keer is dat een Nederlandse ploeg hier gewonnen heeft", zegt de spits van Manchester United met een grijs van hier tot Duitsland. "De manier waarop we ons hier kwalificatie voor het WK is gewoon heel mooi, uit bij je belangrijkste concurrent met 0-2 winnen. We hebben ons heel mooi gekwalificeerd, op een overtuigende manier. Deze lijn moeten we nu doortrekken om op het WK goed te zijn"

Het eerste half uur van de wedstrijd verliep redelijk rustig, maar nadat Van der Sar een strafschop van Rosicky gekeerd had trok Oranje het duel naar zich toe. "Dat was het keerpunt in de wedstrijd", weet Van Nistelrooij. "Dat Van der Sar die penalty pakt en wij direct daarop de 0-1 maken, was natuurlijk een heerlijke meevaller."

Oranje sluit de kwalificatiecylus woensdag af met een thuiswedstrijd tegen Macedonië, het enige land dat deze reeks punten af wist te snoepen van de ploeg van coach Marco van Basten. "Laten we nu woensdag ook nog maar even drie punten pakken", blikt Van Nistelrooij vooruit op het duel met de Macedoniërs. "We willen er alles om doen om in een fantastisch feest in de Arena een mooie wedstrijd neer te zetten."

Voor Van Nistelrooij wordt het WK in Duitsland het eerste mondiale eindtoernooi dat hij als speler mee zal maken. Van de laatste keer dat Oranje meedeed, in 1998, weet de spits niet veel meer. "Hetgeen wat me het meeste bijstaat is dat Van Hooijdonk in de wedstrijd tegen Brazilië in het strafschopgebied neerging. We hadden toen een penalty moeten krijgen!", zegt Van Nistelrooij over het laatste optreden van Oranje op een WK.

Komend jaar is Oranje er weer bij, dankzij een vrijwel foutloze kwalifcatiecylus en een fraai resultaat in Praag. "Hier mogen we best even van genieten", is de terechte conclusie van Van the Man.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen