Boulahrouz loopt niet weg voor kritiek

13 oktober 2005, 12:36

Na zijn indrukwekkende debuut in de basis van Oranje tegen Engeland, is Khalid Boulahrouz in recordtempo uitgegroeid tot één van de steunpilaren van het Nederlands elftal. Boulahrouz leek niet weg te denken uit het basiselftal van Marco van Basten, maar na zijn zwakke optreden in Praag lag hij plotseling onder vuur. De 23-jarige verdediger reageerde, met een degelijk optreden tegen Macedonië, op de enige juiste manier op de kritiek. "Ik hoor alles graag aan, ik steek na een slechte wedstrijd mijn kop niet in het zand", zegt de nuchtere verdediger tegen FCUpdate.nl.

Na de wedstrijd in Praag, waarin Boulahrouz handen en voeten nodig had om Milan Baros af te stoppen, leek Ron Vlaar af te stevenen op een basisplaats tegen Macedonië. Boulahrouz leek het krediet, dat hij in zijn eerste negen interlands opgebouwd had, in één klap kwijt te zijn. "Ik houd me niet zo bezig met krediet en meningen van de kranten", reageert Boulahrouz op de kritiek die hij kreeg na het duel met Tsjechië. "Het is voor mij belangrijk om me puur op mezelf te focussen. Ik loop niet weg voor kritiek, ik hoor graag alles aan."

Boulahrouz ziet een mindere wedstrijd, zoals zaterdag in Praag, vooral als een stimulans om nog harder te werken. "De ervaring van Praag neem ik mee in mijn bagage. Ik ben jong en heb nog een hele carrière voor me. Het kan niet zo zijn dat alle wedstrijden in mijn loopbaan top zijn, er zitten altijd mindere wedstrijden tussen. Ik loop daar niet voor weg, daar ik ben realistisch genoeg voor. Het is voor mij belangrijk om hard te blijven werken, ik probeer mezelf continu te ontwikkelen en te leren van mijn fouten. Ik wil beter worden, daar horen dit soort kleine tegenslagen ook bij."

"Je moet secuur en heel snel spelen, anders kom je er niet doorheen. Op het WK kan je ook op dit soort ploegen stuiten, die vanuit een verdedigende organisatie loeren op de counter. We moeten ons realiseren dat er ploegen zijn die het belangrijker vinden om niet te verliezen, dan om te winnen", weet Boulahrouz. Hoe het kwam dat Oranje er woensdag niet in slaagde om de Macedonische muur te slechten, weet hij niet. "We wilden het publiek graag iets teruggeven, maar het lukte gewoon niet. Het was niet zo dat we moeite hadden om onze accu op te laden, helemaal niet."

Boulahrouz kan, met de kwalificatie voor het WK in Duitsland op zak, in elk geval met een grote grijns op zijn gezicht terugkeren naar Hamburg. "Dat is zeker, ja", glimlacht de centrale verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen