Bosvelt hangt schoenen aan de wilgen

29 november 2006, 09:21

Paul Bosvelt zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. Dat heeft de 36-jarige middenvelder vandaag besloten. "Ik wil niet op een gegeven moment strompelend van het veld worden gedragen", motiveert de oud-international zijn besluit. Bosvelt speelde in het verleden onder meer jarenlang voor FC Twente en Feyenoord. Als aanvoerder van Feyenoord won hij in 2002 de UEFA Cup.

"In maart word ik 37 en wil niet ten koste van alles doorvoetballen", zegt Bosvelt in de Telegraaf. "Ik wil zelf bepalen wanneer ik stop en niet op een gegeven moment strompelend van het veld worden gedragen. Nu voel ik me nog fit en heb ik het idee nog van waarde te zijn voor de ploeg. Het ergste lijkt het me om te spelen vanwege mijn naam en niets meer toe te voegen."

Bosvelt, die zijn loopbaan begon bij Go Ahead Eagles en ook nog even uitkwam voor Manchester City, zal een andere functie binnen SC Heerenveen krijgen. Wat voor functie dat zal zijn, is voorlopig nog onduidelijk. 

In totaal heeft Bosvelt, tot op heden, al 506 competitieduels achter zijn naam staan. Bovendien kwam hij 24 keer uit voor het Nederlands elftal. Tijdens het EK van 2000 veroverde hij verrassend een basisplaats, als rechtsback.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen