Beenhakker schrijft historie met Trinidad & Tobago

16 november 2005, 18:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Trinidad & Tobago heeft zich voor het eerst in de historie geplaatst voor een WK. In Bahrein won de ploeg van bondscoach Beenhakker met 0-1 en dat was voldoende om kwalificatie voor het WK in Duitsland veilig te stellen. In een wedstrijd waarin beide landen vooral bewezen dat ze weinig te zoeken hebben op een mondiaal eindtoernooi, maakte verdediger Lawrence in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bahrein- Trinidad & Tobago als allesbeslissende play-off voor het WK. De affiche was even opmerkelijk als interessant, maar in de praktijk viel de wedstrijd bitter tegen. Met name de thuisploeg kon geen moment duidelijk maken hoe het in vredesnaam mogelijk was dat ze zo dicht bij kwalificatie voor het WK gekomen zijn. Aangezien ook de bezoekers uit Trinidad & Tobago in de eerste helft verlamd leken door zenuwen, was het duel vooral in de eerste helft het aankijken absoluut niet waard.

Dieptepunt van het duel was een totaal mislukte corner van Bahrein. De twee spelers van de thuisploeg wilden de hoekschop 'kort' nemen, maar deden dit zo klungelig dat ze zichzelf buitenspel zetten. Afgezien van dit merkwaardige incident stond het cruciale duel in de eerste helft bol van foutieve passes, misverstanden en geklungel.

Pas na rust kwam het duel enigszins tot leven. Trinidad & Tobago kwam beter in haar ritme en legde Bahrein langzaam maar zeker haar wil op. Uit een corner van routinier Dwight Yorke, die tegenwoordig uitkomt voor FC Sydney, kopte verdediger Lawrence zijn land al vroeg in de tweede helft verdiend op voorsprong. Na deze treffer leek er een loden last van de schouders van de spelers van Trinidad & Tobago af te vallen. Stern John en invaller Latapy waren dicht bij een tweede treffer, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Bahrein zette hier, afgezien van een schot in de slotminuut, helemaal niets tegenover. Uit frustatie kreeg één van de Bahreini in de slotfase bovendien nog de rode kaart. Na het laatste fluitsignaal verdwenen de spelers van het golfstaatje snel in de kleedkamer en barstte op het veld een enorm feest los onder de spelers van Trinidad & Tobago. Onder leiding van Leo Beenhakker zijn de eilandbewoners er voor het eerst in geslaagd om zich te kwalificeren voor het WK.

Door dit resultaat zal Nederland komende zomer met vier trainers vertegenwoordigd zijn op het WK in Duitsland. Naast Beenhakker zullen ook Van Basten (Nederland), Hiddink (Australië) en Advocaat (Zuid-Korea) in Duitsland een team onder hun hoede hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen