Tsjechië en Spanje relatief simpel naar WK

16 november 2005, 22:14

Tsjechië en Spanje hebben zich als allerlaatste landen weten te kwalificeren voor het WK in Duitsland. De Tsjechen wonnen in Praag met 1-0 van Noorwegen, terwijl Spanje aan een 1-1 gelijkspel in Slowakije ruimschoots voldoende had om de tickets naar Duitsland te kunnen boeken.

Voor Tsjechië was het een historische avond. Nog nooit eerder slaagde het land er in om zich te plaatsen voor een mondiaal eindtoernooi. In het verleden was het voormalige Tsjechoslowakije weliswaar acht keer van de partij op een WK, maar na de splitsing tussen Tsjechië en Slowakije was geen van beide landen meer op een WK te vinden. In 2006 komt daar verandering in. Na een moeizame beginfase, waarin Noorwegen de kans liet liggen om op voorsprong te komen, besliste Tomas Rosicky de play-off door nog voor rust de 1-0 binnen te schieten. Dit bleek, opgeteld met de 0-1 overwinning van de Tsjechen in Oslo, ruim voldoende voor WK-kwalificatie.

Ook Spanje had een relatief gemakkelijke avond. Na de 5-1 zege in Madrid van afgelopen zaterdag twijfelde niemand er meer aan dat de Spanjaarden zich zouden kwalificeren, ook niet toen Filip Holosko de Slowaken in Bratislava in de tweede helft op 1-0 zette. Twintig minuten na de openingstreffer van Slowakije zorgde invaller David Villa voor de gelijkmaker, waarna beide ploegen het duel rustig uitspeelden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen