Sedan is knokkende Utrecht-fans beu

6 maart 2007, 12:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sedan-Ardennes heeft haar buik vol van 'fans' van FC Utrecht, die af en toe naar Frankrijk reizen om Sedan te 'steunen'. Het bezoekje van deze mensen loop steevast uit op een flinke vechtpartij, zoals afgelopen weekend ook het geval was. "We willen niet dat deze individuen nog in ons stadion komen", aldus een woordvoerder.

Zich supporter van FC Utrecht noemende mensen reizen af en toe naar Sedan, denkende dat ze de Franse club een dienst bewezen. Ze voelen zich verbonden met de Franse club, omdat de overleden verdediger David di Tommaso jarenlang voor Sedan speelde. Wat een eervol bezoek zou moeten worden, loopt echter uit op een knokpartij. En dus heeft Sedan haar buik vol van de Utrechtse fans.

FC Utrecht steunt het standpunt van Sedan. Voorzitter Jan Willem van Dop is woedend over het gedrag van de fans. "We vinden het ongelooflijk teleurstellend dat sommige mensen de dood van een voetballer aangrijpen om rellen te schoppen. We verafschuwen elk incident waarbij onze supporters betrokken zijn. Maar dit in het bijzonder, omdat de naam van David eraan is verbonden."

"Als er inderdaad mensen zijn opgepakt, hoop ik dat FC Utrecht door de Franse autoriteiten en de Utrechtse politie wordt gevoed met de juiste informatie, zodat we maatregelen kunnen nemen en relschoppers een stadionverbod kunnen geven."

Bron: De Telegraaf

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen