VS en Canada naar halve finale Gold Cup

17 juni 2007, 08:00

Canada en de Verenigde Staten, de twee grootste landen van Noord-Amerika, hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Gold Cup. Canada rekende af met Guatemala (3-0), terwijl gastland VS Panama met 2-1 opzij schoof.

Het duel tussen Canada en Guatemala was al voor rust beslist. De Rosario opende na zeventien minuten de score, waarna Gerba en De Guzman er nog voor rust 3-0 van maakten. In de tweede helft bloedde het duel langzaam dood.

De wedstrijd tussen de VS en Panama was een stuk spannender. Het bleef een uur 0-0, maar daarna zette Landon Donovan de VS op voorsprong. Toen Carlos Bocanegra er enkele minuten later 2-0 van maakte leek het duel beslist, maar in de slotfase bracht Blas Perez de spanning terug door de 2-1 binnen te schieten. Verder liet de Verenigde Staten het echter niet komen.

Mexico speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Honduras en Guadeloupe. De VS speelt tegen Mexico of Costa Rica.