Bekerwinst lonkt voor Feyenoord na zege op NAC

18 maart 2008, 22:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is dicht bij de eerste prijs sinds 2002. In de halve finale van KNVB beker werd NAC Breda dinsdag door goals van Mols en Landzaat met 2-0 verslagen, waardoor de Rotterdammers op 27 april in de eigen Kuip mogen proberen om het honderdjarig bestaan op te fleuren met bekerwinst. Woensdag strijden Heracles Almelo en Roda JC om de tweede plaats in de finale.

Als Feyenoord het in de eigen Kuip opneemt tegen NAC Breda, ligt het voor de hand om de Rotterdammers de favorietenrol op te leggen. Want Feyenoord is de topclub, de ploeg die haar honderdjarig bestaan dit jaar zo graag op wil leuken met een prijs. Maar wie naar de feiten kijkt, moet concluderen dat er eigenlijk weinig redenen te bedenken zijn waarom de Rotterdammers zomaar af zouden rekenen met de bezoekers uit Breda. Want in 2008 pakte NAC in twaalf wedstrijd al 28 punten, terwijl Feyenoord in eenzelfde serie slechts achttien punten bijeen sprokkelde. Hierdoor is het verschil op de ranglijst tussen beide teams slechts één puntje.

Na deze treffer van Mols moest NAC Breda komen, maar dat is niet het sterkste punt van de Bredanaars. De afgelopen weken sprokkelde de ploeg vooral zeges bijeen door de defensie gesloten te houden en via een spaarzame aanval de winnende goal te maken, niet door vol op de aanval te spelen. NAC slaagde er dan ook niet in om Feyenoord in de problemen te brengen en toen Denny Landzaat in de 74ste minuut met een prachtige lob voor de 2-0 zorgde, was het duel definitief gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen