NAC wil halve finale beker op neutraal terrein

Ger
21 maart 2008, 15:34

NAC Breda heeft zich uitgesproken voor een aanpassing van de regels van de KNVB Beker. De Brabanders, die dinsdag in de halve finale met 2-0 van Feyenoord verloren, hebben voorgesteld om de halve eindstrijd op neutraal terrein te spelen of een dubbele confrontatie te introduceren. NAC maakte het voorstel in een open brief kenbaar aan directeur betaald voetbal Henk Kesler van de KNVB.

Algemeen directeur Theo Mommers van NAC noemt het een 'ongelukkig mirakel' dat zijn club in de laatste 21 bekerwedstrijden slechts drie keer thuis speelde. Volgens Mommers had de club bovendien veel meer kaarten kunnen verkopen dan de beschikbaar gestelde 1600 voor De Kuip, die binnen zeven minuten waren uitverkocht. "De aanblik van een half lege Kuip was daarom om vele redenen pijnlijk", schrijft de directeur in zijn brief.

NAC zou graag zien dat het uitnadeel wordt geneutraliseerd door de voorgestelde aanpassing. Mocht de KNVB het huidige systeem willen aanhouden, zo schrijft Mommers, dan pleit NAC voor een evenwichtigere verdeling van de beschikbare kaartjes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen