Cruijff: "Heen- en terugduels in KNVB beker slechte zaak"

7 april 2008, 14:34   Bijgewerkt: 7 april 2008, 14:40

Johan Cruijff is absoluut geen voorstander van het plan van de clubs om voortaan heen- en terugwedstrijden af te werken in de laatste fase van het KNVB bekertoernooi. De clubs willen dat er vanaf de achtste- of kwartfinale thuis- en uitwedstrijden gespeeld worden, maar volgens Cruijff is dat een 'slechte zaak'.

"Ik heb begrepen, dat de clubs af willen van het knock-outsysteem in het bekertoernooi. Er moet voortaan een uit- en thuiswedstrijd komen, net zoals in Spanje het geval is. Dan heb ik nieuws voor Nederland, Spanje is het enige land in Europa die het zo doet en het werkt totaal niet", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

"Maar ik vind het wel typerend voor de huidige situatie in Nederland. Vroeger konden de betere teams de slechtere ploegen slecht laten spelen. Omdat het qua positiespel en techniek allemaal minder is geworden, hebben ze daar steeds meer moeite mee. Dus zoeken ze het in een oplossing waardoor ze minder risico lopen, alleen halen ze zo de spanning uit het bekertoernooi en zorgen dat de speelkalender weer iets voller wordt. Een slechte zaak", besluit de voormalig international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen