Atteveld wil 'Kerkrade weer op voetbalkaart zetten'

24 april 2008, 15:51   Bijgewerkt: 24 april 2008, 16:24

Roda JC-coach Raymond Atteveld draaide er donderdag niet omheen: Feyenoord is, in zijn ogen, favoriet om de KNVB beker te winnen. "Maar", vervolgde hij, "in bekerwedstrijden is altijd van alles mogelijk, dus we hebben evenveel kans."

"Voor Roda wordt deze finale een prachtig moment", vertelde de coach van de Limburgse club in de Kuip, waar beide coaches vooruit blikten op de bekerfinale van komende zondag. Atteveld moest vandaag in totaal 414 kilometer in de auto zitten voor dit perspraatje, maar was eigenlijk al binnen een paar minuten uitgepraat.

"We kijken ontzettend uit naar de wedstrijd, het is een mooie gelegenheid om Kerkrade weer op de voetbalkaart te zetten", vervolgt de licht ontvlambare oefenmeester. "Natuurlijk is Feyenoord de favoriet, als je kijkt naar de ranglijst, het budget, de club zelf enzovoorts. Maar als de spelers zondagavond het veld op komen, doet de ranglijst er niet meer toe. Dan hebben wij evenveel kans als Feyenoord."

Afgelopen zondag verloor Roda JC een competitieduel tegen Feyenoord nog met 0-3. Dat resultaat is geen graadmeter, vindt Atteveld. "Ik had het gevoel dat we toen 'met de handrem er op' speelden. Feyenoord moest winnen om in de top-vijf te eindigen, wij hadden weinig meer te winnen of verliezen. Dat zag je terug in het veld. Feyenoord was een stuk feller, dat zal zondag niet gebeuren. We zullen ons mannetje staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen