Van Marwijk: "Bekerfinale ongelooflijk belangrijk voor ons"

24 april 2008, 16:14   Bijgewerkt: 24 april 2008, 16:24

Feyenoord droomde dit seizoen op de titel en rekende op een plek bij de top-vijf, maar na 34 competitieduels staat de ploeg met lege handen. De Rotterdammers begonnen de competitie sterk maar gleden steeds verder weg, met een teleurstellende zesde plek als eindresultaat. Zondag, in de bekerfinale, moet het seizoen in één klap goedgemaakt worden. Verliezen is geen optie.

"Klopt, de druk is enorm", zegt coach Bert van Marwijk. "Deze bekerfinale wordt ongelooflijk belangrijk voor ons, zeker ook vanwege ons honderdjarig bestaan. Dat de druk groot is, merk je aan alles. Of mijn spelers die druk aankunnen? Dat moet zondag blijken. Maar het hoort er bij, daar moet je mee om kunnen gaan", vindt hij.

De Beker Amstel Cup

De Beker Amstel Cup

Evenals collega Atteveld, hecht Van Marwijk niet te veel waarde aan de 3-0 zege die zijn ploeg afgelopen zondag boekte op Roda JC. "Die uitslag geeft natuurlijk een goed gevoel, maar we krijgen zondag te maken met een heel ander Roda, dat bovendien weer compleet is. Zondag gaven ze nog een paar spelers rust."

"Maar dat een goed resultaat in de competitie geen garantie is voor een bekerfinale, bleek vorige week ook wel in Duitsland", vervolgt de oud-coach van Borussia Dortmund. "Toen won Bayern München in de competitie met 5-0 van Dortmund, maar vorige week in de bekerfinale ging het nog bijna mis. Toen moest er nog een verlenging aan te pas komen. Dus we zijn gewaarschuwd", aldus de coach.

Pluspunt voor Feyenoord is wel dat de ploeg zondag weer kan beschikken over Roy Makaay. De spits kampte de afgelopen zes weken met een enkelblessure, maar is weer volledig fit. Het wedstrijdritme ontbreekt nog, maar volgens Van Marwijk is dat geen probleem. "Ach, sommige spelers hebben meer ritme nodig dan anderen. Roy is, volgens mij, een type dat vrij snel weer in zijn spel komt. Maar we zullen zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen