Ook Löw bevestigt: Schneider niet op EK

2 mei 2008, 14:15   Bijgewerkt: 2 mei 2008, 14:26

Bernd Schneider moet het EK in Oostenrijk en Zwitserland definitief laten schieten. Eind vorige maand werd al duidelijk dat de middenvelder een operatie aan zijn nekwervel moest ondergaan, waardoor deelname aan het EK hoogst onzeker was. Bondscoach Joachim Löw hield toen nog een slag om de arm, maar heeft nu toch een streep door de naam van de routinier moeten zetten.

"Dit is flink pijn, de absentie van Bernd is een grote aderlating", zegt Löw over de absentie van de 34-jarige Schneider, die al 81 interlands speelde. "Maar het belangrijkste is dat Bernd volledig herstelt en zijn loopbaan kan voortzetten."

Vorige week, toen al duidelijk werd dat Schneiders EK-deelname flink op de tocht stond, toonde Löw zich al lyrisch over de middenvelder. "Hij is een onmisbare modelprof, alle andere spelers kunnen iets opsteken van zijn spelinzicht en intelligentie. Als hij fit is, kan hij in principe altijd rekenen op een basisplaats", stelde hij.

De 34-jarige Schneider maakte in 2002 al deel uit van de Duitse ploeg die als tweede eindigde op het WK. Vervolgens maakte hij ook het EK 2004 en het WK 2006 mee. Tijdens het komende EK speelt Duitsland, één van de absolute topfavorieten voor de Europese titel, in de groepsfase tegen Polen, Oostenrijk en Kroatië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen