Invaller Obi Mikel wijst Nigeria de weg

27 januari 2006, 20:57

Aan de hand van John Obi Mikel heeft Nigeria ook haar tweede wedstrijd in de Afrika Cup weten te winnen. De aanvallende middenvelder, die furore maakte tijdens het jeugd-WK van afgelopen zomer in Nederland, maakte met een doelpunt en een assist het verschil in de wedstrijd tegen Zimbabwe

Obi Mikel was ruim een half jaar geleden één van de sensaties van het mondiale jeugdtoernooi in ons land. De Nigeriaan werd achter Lionel Messi verkozen tot op één na beste speler van het toernooi en de clubs lagen direct aan zijn voeten. Manchester United en Chelsea vechten al maandenlang om de handtekening van de talentvolle Nigeriaan, die nog altijd onder contract staat bij het Noorse SFK Lyn.

Hoeveel talent Obi Mikel heeft, bewees hij in het duel met Zimbabwe. De Nigerianen worstelden bijna een uur lang met de dappere Zimbabwanen en slaagden er niet in om op voorsprong te komen. Pas toen Obi Mikel in het veld kwam voor Wilson Oruma, veranderde dat. Eerst legde hij een corner panklaar op het hoofd van Christian Obodo, waarna hij zelf enkele minuten later met een vlammend schot voor 2-0 zorgde.

Door deze overwinning heeft Nigeria uitstekende papieren om de kwartfinale te bereiken. Een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Senegal in voor Nigeria in ieder geval voldoende om door te gaan. Zelfs een nederlaag kan toegang geven voor de kwartfinale, maar daarvoor is het dan afhankelijk van het resultaat van Ghana in het duel met Zimbabwe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen