Feyenoord-supporters starten crowdfundingsactie voor Dessers

Feyenoord-supporters zijn een crowdfundingsactie gestart om Cyriel Dessers in de Kuip te houden. De gehuurde aanvaller kan voor miljoen euro worden overgenomen van KRC Genk en de supporters willen daar graag een steentje aan bijdragen.

Feyenoord heeft het niet heel breed in financieel opzicht, waardoor er nog getwijfeld wordt over de transfersom van de aanvaller. Het Legioen weet het wel nu Dessers tien keer heeft gescoord in de Conference League. Afgelopen donderdag had hij met twee treffers een groot aandeel in de 3-2 overwinning op Olympique Marseille, waardoor de fans al voorzichtig mogen dromen van een Europese finale.

De fans willen een miljoen euro ophalen via de Facebook-groep 'Feyenoord Factory', maar daar moet nog behoorlijk wat voor gebeuren. Op dit moment staat de teller op zestienduizend euro, meldt ESPN. Wordt het streefbedrag gehaald, dan moet de clubleiding nog drie miljoen euro neerleggen voor de spits, die dat bedrag al lang en breed bij elkaar gespeeld heeft met zijn doelpunten. Naast zijn treffers in Europa was Dessers ook al goed voor zes doelpunten in de Eredivisie.

Dessers liet onlangs in De Telegraaf al weten dat hij een langer verblijf in Rotterdam wel ziet zitten. "Bij Feyenoord blijven zou ook heel mooi zijn. Clubs als deze zijn er niet veel. De Kuip, hoe het voetbal hier leeft in de stad… Soms moet je koesteren wat je hebt."