Live: [Blog] Alles over coronavirus in het voetbal

23:50

Javier Tebas heeft stevige kritiek geuit op Luuk de Jong en drie andere spelers van Sevilla: 'Onbegrijpelijk en onacceptabel'

22:13

20:51

Het wedstrijdschema voor het restant van de Portugese competitie is bekendgemaakt. De Primeira Liga hervat woensdag 3 juni met een wedstrijd tussen Portimonense en Gil Vicente. Later die avond komt ook FC Porto in actie, tegen Famalicão.

20:47

Luuk de Jong gaat door het stof: 'Ik wil me verontschuldigen voor wat er gisteren is gebeurd, dit zal niet weer gebeuren. We hopen dat de competitie wordt hervat, we willen alleen dat er weer gevoetbald wordt'

18:47

Christian Kabasele heeft kritiek op de herstart van de Premier League.

16:57

Een duidelijk stament van de club over een verhaal in The Sun. Het artikel suggereert dat spelers onder leiding van Lewis Dunk rechtstreeks contact hebben opgenomen met de voorzitter van de club, Tony Bloom, over het standpunt van de club ten aanzien van de Project Restart-plannen van de Premier League. Dat is volgens Brighton onjuist. 

15:15

13:17

12:51

10:14

Een ongepast statement...

09:50

09:37

23:02

Lees hier meer over de nieuwe besmettingen in Engeland. 

22:54

22:36

Ook bij City zijn ze blij om weer terug te zijn. 

17:42

17:38

Helemaal kwijt hoe het nou zit met de hervattingen van de Europese competities? Bekijk hier het overzicht!

12:36

Udinese gaat de training weer hervatten. 

11:56

Deze advertentie was te zien in de landelijke dagbladen. 

11:16

Het seizoen in de hoogste afdeling van het voetbal in Mexico wordt niet meer hervat.

10:58

Twee Watford-spelers denken het virus mogelijk te hebben opgelopen, nadat ze in de buurt zijn geweest van andere besmette personen. Ook zij blijven in quarantaine.

10:04

09:48

De directeur van de Premier League, Richard Masters, is vol vertrouwen dat de bal weer rolt in juni in Engeland. 

09:15

De MLS heeft plannen om het seizoen in juni te hervatten. Dat zou moeten gebeuren in Orlando, met alle 26 ploegen(Amerikaanse media)

09:06

'Uit steeds meer wetenschappelijke studies blijkt dat besmetting met het coronavirus in de buitenlucht niet vaak voorkomt. Het overgrote deel gebeurt binnenshuis', schrijft de NOS. Daardoor is de kans groot dat het buitensporten eerder weer op normale wijze wordt toegelaten. 

08:54

"Als iemand zich niet fijn of onveilig voelt, mag hij niet gedwongen worden om naar zijn werkplek te komen", aldus Liverpool-captain Jordan Henderson. (Sky Sports)

21:08

Liverpool-voorzitter Tom Werner rekent er niet op dat er gauw weer fans op de tribunes van Anfield zitten. Volgens hem is dat moment nog heel ver weg. "We moeten voorzichtig zijn. Publiek bij grote evenementen is een grote stap. De consequenties zijn niet goed te overzien."

18:37

16:00

Hoewel de Premier Leagued prioriteit heeft, zijn de Engelsen ook vastberaden het toernooi om de FA Cup af te ronden. (The Telegraph)

13:30

Ook bij Liverpool is men blij dat er weer gevoetbald mag worden. 

11:31

11:05

Er wordt weer getest in Engeland. 

21:17

Het lijkt erop dat La Liga over drie weken op 12 juni hervat. Volgende week wordt dit officieel bekrachtigd. (Cadena Cope)

15:41

Net als de Bundesliga, de 2. Bundesliga en de Bundesliga voor vrouwen gaat vanaf 30 mei ook de bal weer rollen in de 3. Liga in Duitsland.

13:24

De nieuwe realitieit... 

11:37

Willem II krijgt hulp van de gemeente Tilburg. 

10:55

Nog meer goed nieuws uit Duitsland. 

23:18

De Vrouwen Bundesliga wordt op 29 mei hervat. Onder meer Dominique Bloodworth en Lineth Beerensteyn zijn actief in de Duitse competitie.

23:15

OH Leuven en Beerschot spelen hun tweede wedstrijd om promotie naar de Pro League mogelijk in het buitenland. Voor de start van competitie op 7 augustus moet de wedstrijd worden gespeeld. Het eerste duel werd met 1-0 gewonnen door Beerschot. (Sporza)

20:17

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is dolblij na de eerste groepstraining sinds lange tijd. “Ik werd eerder wakker dan normaal en realiseerde me dat het de eerste dag was. Het voelde als een eerste schooldag.”

18:56

Danny Rose heeft kritiek op Project Restart. De verdediger van Newcastle United zegt zich een laboratoriumrat te voelen. “Ik zou mijn gezondheid mogelijk in gevaar brengen alleen maar omdat mensen zich kunnen amuseren. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik erbij betrokken wil zijn.” (Lockdown Tactics)

17:43

Komend weekend houden de clubs in de eerste en tweede Bundesliga voorafgaand aan de wedstrijden een minuut stilte voor de slachtoffers van de coronacrisis.

16:59

De Ligue 2 bestaat volgend seizoen mogelijk uit 22 in plaats van 20 teams. De LFP heeft gestemd voor een uitbreiding van de competitie. Dat zou goed nieuws zijn voor Le Mans en Orléans, die dan niet degraderen. (Ouest-France)

16:49

Een prachtige actie van onder meer Memphis Depay.

16:34

FC Seoul heeft een boete van 100 miljoen won (omgerekend ongeveer 74.000 euro) gekregen voor de sekspoppen op de lege tribunes tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Zuid-Koreaanse club heeft de straf geaccepteerd.

16:07

Adrian Mariappa heeft laten weten dat hij de speler van Watford is die positief heeft getest op het coronavirus. In de Premier League zijn zes coronagevallen gemeld.

15:45

Niet voor het eerste deze coronacrisis zit Serge Aurier in de problemen. Op Instagram toont de speler van Tottenham Hotspur zijn nieuwe kapsel. Echter is bezoek aan of van de kapper momenteel verboden in Engeland. Tottenham heeft daarom om uitleg gevraagd. Eerder werd Aurier nog trainend gesignaleerd en dat was toen niet toegestaan. 

14:03

10:22

Slavia Praag hervat dinsdag de competitie, maar zit tot donderdag in preventieve quarantaine. Bij de koploper van Tsjechië is een speler positief getest op corona. Alle andere spelers en stafleden worden vrijdag en maandag opnieuw getest. Als die resultaten zijn, wil Slavia dinsdag spelen. Binnen de Tsjechische competitie werd ook bij Mlada Boleslav een coronageval ontdekt en juist die club speelt volgende week tegen Slavia. De overige testen in de Fortuna Liga bleken negatief. 

08:03

Bij Burnley is assistent-trainer Iah Woan besmet. In de Premier League zijn in totaal zes besmettingen bij drie clubs.

08:00

Drie coronagevallen binnen de selectie van Watford zijn bevestigd: het gaat om één speler en twee stafleden. 

23:33

Jürgen Klopp heeft genoten van de hervatting van de Bundesliga. "Het waren echt goede wedstrijden. Veel mooie doelpunten, ware strijd en spannende wedstrijden. Voor veel clubs staat er nog heel veel op het spel in de Bundesliga." 

23:29

23:28

Danny Rose was eerder al niet positief om weer te gaan voetballen en deed dat nog eens dunnetjes over: "Het feit dat mensen suggereren dat we moeten gaan voetballen, is eigenlijk alsof we cavia's of laboratoriumratten zijn."

22:44

"We kijken ernaar uit om de competitie weer te hervatten en te strijden om de titel", aldus Real Madrid-doelman Thibaut Courtois.

22:00

Connah's Quay Nomads is kampioen van Wales,ook daar wordt de competitie niet meer afgemaakt. 

21:52

21:40

Burnley's assistent-trainer Ian Woan is een van de besmette personen in de Premier League. (BBC Sport)

21:15

20:34

20:01

19:53

Minister Huog de Jonge benadrukt nogmaals dat volle voetbalstadions voorlopig nog lang duren. (Persconferentie)

19:50

Ook Boekarest is volgend jaar weer speelstad van het EK voetbal.

19:24

19:02

18:59

Malaga heeft al haar spelers en staf moeten ontslaan, als gevolg van het coronavirus.

17:30

De Tsjechische competitie zou worden hervat, maar een speler van Slavia Praag is positief getest. Zodoende zit de hele ploeg momenteel in quarantaine. 

14:03

Een werkgroep van de UEFA, ECA (overkoepelende organisatie voor clubs) en European Leagues (belangenbehartiger van de Europese competities) leggen de laatste hand aan het plan om de Champions League en de Europa League af te maken. De kwartfinales en halve finales zullen over één wedstrijd gespeeld worden, klinkt het. De halve finales zullen plaatsvinden in Istanboel en Gdansk, waar ook de finales worden gespeeld.

13:03

Na twee weken quarantaine heeft ook Juventus-ster Cristiano Ronaldo de training hervat.

11:30

In 2021 spelen Bayern München, Real Madrid en Inter de European Solidarity Cup. De opbrengst gaat naar de zorg in Spanje en Italië.

11:03

Troy Deeney gaat deze week de training nog niet hervatten. De aanvaller wil niet het risico lopen dat zijn vijf maanden oude zoontje het coronavirus krijgt. “Ik ben mijn vader, oma en op kwijtgeraakt, min of meer iedereen om wie ik geef. Voor mij is dat belangrijker dan een paar centen.” (Talk the Talk)

10:11

Een collectief loonoffer zit er bij Ajax waarschijnlijk niet in. Dat heeft mede te maken doordat spelers verschillende belangen hebben. ‘Sommigen willen weg en kregen de toezegging dat Ajax zal meewerken aan een transfer. Maar dat was vóór corona. Zaakwaarnemers roeren zich en sommigen gebruiken het loonoffer nu in de onderhandelingen om de transferafspraken alsnog gerealiseerd te zien’, schrijft Voetbal International.

09:11

Volgens Udinese-eigenaar Giampaolo Pozzo is de herstart van de Bundesliga een mislukking. “Wat verwacht werd qua blessures, gebeurde ook. Acht in de eerste zes wedstrijden. Het is bewijs dat als je je niet goed voorbereidt, je daar een prijs voor betaalt.” (Radio Sportiva)

09:06

Vanaf vandaag mag er in Engeland weer in groepjes getraind worden. Er zal in de gaten worden gehouden of de Premier League-clubs zich aan de voorschriften houden. Clubs moeten rekening houden met onder meer verrassingsinspecties. (BBC)

07:38

Sparta-directeur Manfred Laros keek afgelopen weekend met veel belangstelling naar de Bundesliga. "Ik heb geen dingen gezien waarvan ik zeg: dat kan hier bij Sparta niet. Er wordt nu door de KNVB hard gewerkt aan een plan zodat ook wij straks hopelijk weer kunnen voetballen. Daar werken wij als Sparta ook graag aan mee. Je voelt overal in de voetbalwereld de bereidheid om het voor elkaar te boksen." (Algemeen Dagblad)

23:54

De Premier League gaan clubs inspecteren via speciaal opgerichtte teams. Zij moeten zorgen dat de clubs zich aan de regels houden. 

22:06

22:00

21:29

Heiko Herrlich is weer aan het werk bij FC Augsberg. Hij miste de comeback na de coronastop, omdat hij een supermarkt bezocht. (Kicker)

17:37

16:46

Viroloog Bert Niesters, hoofd klinische virologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, vindt het onzin dat wisselspelers mondkapjes dragen. "In de buitenlucht, met mondkapjes op. Echt flauwekul." (Algemeen Dagblad)

16:06

De Bundesliga is tevreden met de herstart van afgelopen weekend, maar benadrukt dat spelers zich aan de richtlijnen moeten houden. Onder andere bij Hertha BSC werd er gezamenlijk gejuicht. 

14:10

Premier League rechtenhouders Sky Sports en BT Sports willen bij de hervatting van de competitie toegang tot de kleedkamer en de trainersbank. (Daily Mail)

11:58

10:01

Premier League-clubs vrezen gesjoemel met coronatesten. Clubs moeten positieve testen publiekelijk bekendmaken, maar hoeven niet te vermelden om wie het gaat. Een aantal bestuurders is nu bang dat positieve spelers zonder symptomen toch opgesteld worden (The Times)

08:07

In de Premier League wordt deze week mogelijk weer in groepjes getraind. Morgen wordt gestemd of er vanaf dinsdag in groep van vijf getraind kan worden. (BBC)

08:07

In de Serie A worden de groepstrainingen nog niet hervat.