Live: Oranje-dagboek #1

Volg alles wat het Nederlands elftal doet en wat er over Oranje gezegd wordt op de voet in onze Oranje-dagboeken.

22:16

21:21

Wesley Sneijder is van mening dat Memphis Depay het in zich heeft om de leider van het Nederlands elftal te zijn tijdens het EK. “Want anders word je ook geen aanvoerder van Olympique Lyon. Maar nu het toernooi begint, moet hij opstaan en het elftal bij de hand nemen”, schept de recordinternational in een interview in De Telegraaf hoge verwachtingen.

20:40

Wim Kieft heeft in zijn column namens De Telegraaf laten weten dat hij onder de indruk is van Wout Weghorst. Toch zou de oud-international de voorkeur geven aan Donyell Malen.

18:14

17:30

Memphis Depay wordt in verband gebracht met een overgang naar FC Barcelona en Juventus, maar wil zich op dit moment eigenlijk alleen maar focussen op het EK. "Er zijn altijd speculaties rond transferperiodes. Daar leer je mee omgaan. Alles moet wijken voor een heel goed toernooi van Oranje", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

16:40

Steven Bergwijn zit zondagavond gewoon voor de buis als het Nederlands elftal het opneemt tegen Oekraïne. De 23-jarige aanvaller was een van de acht afvallers van de EK-selectie, maar is niet rancuneus.

15:25

Frenkie de Jong vertelde op het persmoment van vrijdagmiddag alle vertrouwen te hebben in de openingswedstrijd tegen Oekraïne en de speelwijze van Oranje. In het 5-3-2-systeem heeft de ploeg grote stappen gemaakt, zo vertelde hij. 

13:48

13:40

Danny Blind heeft geen hoge verwachtingen van Oranje tijdens het EK. De oud-bondscoach stelde in gesprek met RTL dat Nederland niet als een van de favorieten geldt, en ook niet als dark horse.

12:28

Oranje kent de eerste scheidsrechter die het tegenkomt op het EK. De openingswedstrijd tegen Oekraïne staat onder leiding van de Duitser Felix Brych. Vijf keer eerder floot de ervaren leidsman, die geregeld duels in de Champions League onder zijn hoede heeft, een wedstrijd van Oranje.

11:30

De Nederlandse top-dj Martin Garrix heeft vanavond een rol in de openingsceremonie, aan het einde van de opening, vlak voor de aftrap. 

11:23

Ter voorbereiding op de openingswedstrijd van Oranje tegen Oekraïne probeerde de NOS de tegenstander te spreken te krijgen, maar dat was niet makkelijk. Bondscoach Andriy Shevchenko stond de pers niet te woord en een gesprek met Taras Stepanenko - de enige speler die in het Engels antwoordde - werd al snel afgekapt.

10:32

Nadat eerder bekend werd dat Danny Makkelie de openingswedstrijd van het EK zal fluiten, heeft ook Björn Kuipers zijn eerste klus te horen gekregen. De Nederlandse scheidsrechter is de vierde man bij de wedstrijd tussen Engeland en Kroatië.

09:41

09:37

Haha! Ook Tom Beugelsdijk is teleurgesteld dat hij via een sms'je moest horen dat hij niet bij de EK-selectie zat...

09:15

09:11

09:02

Dirk Kuyt is van mening dat er in aanloop naar het EK te veel negativisme heerst rond Oranje. In een uitgebreid gesprek met De Telegraaf lichtte de oud-international een viertal spelers positief uit. 

08:55

Memphis Depay vertelt tegenover de NOS dat hij goed in zijn vel zit bij het Nederlands elftal. “De verwachtingen zijn altijd hoog geweest sinds ik mijn debuut heb gemaakt in Oranje. Maar het is niet altijd even goed geweest. (…) Ik denk dat je topvorm niet kan plannen, dat is iets ongrijpbaars. Maar dat bepaalt wel of je mee gaat doen met de absolute top.” 

08:55

Het Algemeen Dagblad blikt vooruit op de start van het EK en is een stuk positiever gestemd dan de meeste andere media. ‘Nederland behoort niet tot de favorieten, maar feit is ook: tegen alle toplanden is recent wel een keer gewonnen of gelijkgespeeld.’ (…) ''Team Oranje’ heeft voetballers van Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain.’ ​​​​​

08:54

De Telegraaf: Chef voetbal Valentijn Driessen heeft uitgehaald naar bondscoach Frank de Boer. Volgens hem zou er wél een vervanger opgeroepen moeten worden voor de geblesseerde Donny van de Beek. Hij komt wel met een verrassende opvolger: ‘Devyne Rensch. Waarom hem niet alsnog selecteren? Kijk wat een geweldige indruk zijn Ajax-clubgenoten Jurriën Timber en Ryan Gravenberch dezer dagen bij het grote Oranje maken.’ 

08:54

Het programma van het Nederlands elftal vandaag:
11.30 uur: besloten training 
14.30 uur: persmoment (digitaal)

08:54

Welkom bij ons eerste Oranje-dagboek. Alles over het Nederlands elftal in de komende weken vind je in onze dagboeken. Niet alleen ván Oranje, maar ook alles daarover.