Live: Oranje-dagboek #15

Volg hier alle ontwikkelingen rond het Nederlands elftal

20:57

16:21

Vivianne Miedema vindt het lastig om te kiezen tussen Wout Weghorst en Donyell Malen. "Ik ben blij dat ik de bondscoach niet ben. Ik denk dat het heel erg afhankelijk is tegen wie je speelt, omdat het twee spitsen zijn met verschillende kwaliteiten. Het wordt een lastige keuze voor de bondscoach", zegt de bij het Algemeen Dagblad.

15:57

Daley Blind noemt Oranje in een interview met de NOS de favoriet in de achtste finale tegen Tsjechië. "Ze hebben een heel sterke ploeg", weet Blind. "Heel opportunistisch met veel druk vooruit. We zijn wel favoriet, dat is wel zo eerlijk, maar we moeten ze niet onderschatten. Het wordt een zware wedstrijd”, aldus de verdediger.

15:55

Ruud van Nistelrooij herkent veel van zichzelf in Memphis Depay. “Dat is een jongen met een bepaalde focus, overtuiging en bewijsdrang. Hij heeft altijd de wil om de beste te zijn met het team waarin hij speelt. Ik vind het mooi om te zien hoe hij dat etaleert”, zegt de assistent-bondscoach tegen Voetbal International.

15:38

14:59

14:41

11:23

Sergey Karasev is komende zondag de scheidsrechter van de ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië.

09:41

09:24

08:19

Goedemorgen! Het Nederlands elftal werkt vandaag toe naar de achtste finalewedstrijd tegen Tsjechië op zondag. Volg alle ontwikkelingen rond Oranje in ons liveblog!