Live: Uruguay - Zuid-Korea (24 november 2022)

Ben je benieuwd naar andere live verslagen, bekijk dan het overzicht van alle live verslagen.

Wedstrijdverslag van:
0 - 0
 

Het is afgelopen bij Uruguay tegen Zuid-Korea. De wedstrijd eindigt zoals 'ie begon, in 0-0. 

90+7'

Maar de trap van De La Cruz eindigt teleurstellend in de handen van doelman Kim. 

90+6'

Uruguay krijgt nog een hoekschop!

90+4'

Twee dagen geleden kwamen Denemarken en Tunesië in hetzelfde stadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vandaag stevenen we opnieuw af op een uitslag zonder doelpunten. 

90+4'

Zuid-Korea dringt nog even aan. Uruguay moet in de achteruit. 

90+1'

Er komen minimaal zeven minuten bij!

90+1'

Ook Son mag nog een keer aanleggen: zijn poging gaat rakelings naast. Krijgen we alsnog een zinderende slotfase?

90'

ZO! Daar is toch nog bijna het doelpunt voor Uruguay. Valverde haalt kiezelhard uit van afstand, maar zijn inzet raakt de paal. 

88'

Uruguay wisselt nog een keer: Pellistri wordt vervangen door Varela. 

82'

Daar is Núñez met een knal van buiten de zestien, maar ook zijn inzet vliegt naast de verkeerde kant van de paal. 

80'

Een erg stroeve wedstrijd tussen Uruguay en Zuid-Korea nadert de slotfase. Blijft het 0-0 of trekt er toch nog een ploeg aan het langste eind? 

79'

Twee verse krachten bij Uruguay: Olivera en Vecino gaan naar de kant, Viña en De La Cruz komen voor hen in de plaats. 

78'

Zomaar een schot van invaller Cho van buiten de zestien, maar die gaat nog wel een paar meter naast het doel van Rochet. 

75'

Ook Zuid-Korea gaat wisselen. Hwang gaat naar de kant, hij wordt vervangen door Cho. Ook voor Na zit de wedstrijd erop. Voor hem komt Lee in de plaats. 

69'

Ook in de tweede helft is het allesbehalve hoogstaand wat beide ploegen laten zien. 

64'

De eerste wissel bij Uruguay: Luis Suárez gaat naar de kant, Edinson Cavani is zijn vervanger. 

64'

Aan de andere kant slaat Uruguay bijna toe in de omschakeling. Núñez wordt in stelling gebracht en dribbelt de zestien binnen, maar krijgt de bal niet langs doelman Kim. 

63'

Zuid-Korea dringt weer een beetje aan, maar een gaatje in de hechte Uruguayaanse defensie wordt nog altijd niet gevonden. 

61'

Bij Uruguay staat Edinson Canavi klaar om in te vallen. De spits is sinds afgelopen zomer speler van Valencia. 

58'

De verdediger van Uruguay heeft een gele kaart gekregen voor zijn overtreding op Son. De sterspeler van Zuid-Korea is inmiddels opgekrabbeld. 

57'

Zorgen bij Zuid-Korea, want Heung-min Son blijft geblesseerd achter na een gemene overtreding van Cáceres. 

53'

Zuid-Korea schreeuwt om een strafschop nadat Jinsu Kim naar de grond wordt gewerkt, maar de arbitrage vindt het te weinig voor een pingel. 

52'

Evenals in de eerste helft is het initiatief voor Zuid-Korea, dat nu een hoekschop mag trappen. 

51'

Son lijkt op weg naar een serieuze mogelijkheid, maar de aanvaller wordt op de valreep de bal ontfutseld. 

45'

Tijd voor de tweede helft bij Uruguay tegen Zuid-Korea. Het eerste bedrijf stelde teleur. Wat kunnen de ploegen in de volgende 45 minuten? 

 

Hopelijk krijgen we een betere tweede helft voorgeschoteld...

 

Het is rust bij Uruguay - Zuid-Korea. Er is nog niet gescoord. 

45+1'

Er komt slechts één minuut extra speeltijd bij. 

44'

PAAL! Diego Godín knikt de bal op de paal. Daar was Uruguay plots heel dichtbij de 1-0! 

43'

Suárez koos al slim positie, maar de spits wordt niet bereikt door Pellistri. Uruguay krijgt wel een hoekschop. 

40'

Nog een paar minuten te spelen voordat het rustsignaal klinkt. De eerste helft tussen Uruguay en Zuid-Korea zal niet de boeken ingaan als de beste van dit WK. 

35'

Een lange periode van Zuid-Koreaans balbezit leidt tot de grootste kans van de eerste helft. Hwang kan in alle vrijheid uithalen, maar hij tilt de bal over het doel. 

32'

De eerste dertig minuten zijn achter de rug. Het duel speelt zich vooral af op het middenveld. waarin de kansjes vooralsnog op één hand zijn te tellen. 

28'

Uruguay komt er razendsnel uit in de omschakeling en is via Olivera op weg naar een grote kans, maar zijn pass op Núñez is niet goed. 

27'

25'

Na een moeizame start krijgt Uruguay wat meer grip op de wedstrijd. De ploeg heeft langer de bal en meldt zich steeds vaker op de helft van Zuid-Korea. 

23'

De eerste serieuze mogelijkheid is voor Uruguay. Pellistri legt de bal met zijn hoofd in de zestien, waar Núñez opduikt. De spits van Liverpool krijgt zijn voet echter niet tegen de bal. 

20'

Federico Valverde wordt eindelijk een keer gevonden door zijn ploeggenoten. De middenvelder van Real Madrid neemt de bal goed mee, maar schiet 'm vervolgens over het Zuid-Koreaanse doel. 

14'

Uruguay meldt zich voor het eerst dreigend in de Zuid-Koreaanse zestien. Vecino probeert de bal met het hoofd te verlengen, maar dat lukt de middenvelder niet. 

8'

Zuid-Korea heeft het initiatief in de openingsfase, zonder dat het nog echt serieuze mogelijkheden heeft gecreëerd. 

3'

De bal eindigt in de handen van doelman Rochet. Hij stond in het verleden nog onder de lat bij AZ, waar hij geen al te beste indruk wist te maken. 

2'

Zuid-Korea mag de eerste hoekschop gaan trappen. 

0'

We zijn begonnen bij Uruguay-Zuid-Korea! Wie slaat de eerste slag in deze groep?

 

De spelers betreden het veld. We gaan zo luisteren naar de volksliederen. 

 

Het is bijna tijd voor de volgende WK-wedstrijd van vandaag. De strijd in groep H barst los met het treffen tussen Uruguay en Zuid-Korea. Luis Suárez en Darwin Núñez hebben een basisplaats bij de Zuid-Amerikanen! 

 

De opstelling van Zuid-Korea:

 

Son viel vlak voor het WK nog geblesseerd uit bij Tottenham Hotspur, maar hij maakte al snel via Instagram bekend dat hij er in Qatar gewoon bij zou zijn. 'Dit wil ik voor geen goud missen', zei de aanvaller. 

 

Praat je over Zuid-Korea, dan heb je het vanzelfsprekend over Heung-min Son. De aanvaller van Tottenham Hotspur is de absolute ster van zijn land en moet de doelpunten gaan maken. 

 

Hierbij de opstelling van Uruguay. Een andere speler om in de gaten te houden is Federico Valverde, de middenvelder van Real Madrid.

 

Núñez maakte afgelopen zomer de overstap van Benfica naar Liverpool. Na een moeizame start was hij in de laatste weken voor het WK een stuk beter op dreef. Núñez houdt Edinson Canavi voorlopig op de bank. 

 

Bij Uruguay zijn de ogen uiteraard gericht op Luis Suárez. De topscorer aller tijden van de nationale ploeg is nog altijd van de partij en verschijnt tegen Zuid-Korea 'gewoon' weer aan de aftrap. Hij vormt samen met Darwin Núñez de voorhoede. 

 

Het treffen tussen Uruguay en Zuid-Korea is de eerste wedstrijd in groep F. Om 17.00 uur spelen Portugal en Ghana, de andere ploegen in deze groep, tegen elkaar. 

 

Goedemiddag en welkom in het liveblog van de ontmoeting tussen Uruguay en Zuid-Korea in groep H! De landen beginnen om 14.00 uur aan hun eerste WK-wedstrijd. 

Op deze pagina vind je het live verslag van de wedstrijd Uruguay - Zuid-Korea uit het seizoen 2022 van de WK2022. Dit seizoen is begonnen op 20 november 2022 en zal eindigen op 18 december 2022.