Live: Oranje-dagboek #17

22:58

Rafael van der Vaart maakte zich vanavond bij de NOS zorgen om de nachtrust van de Oranje-spelers. 

21:26

Andries Noppert en Steven Berghuis hadden vandaag wel even tijd voor een potje 30 Seconds...

21:13

Bij de Argentijnen liggen de geheimen ondertussen op straat, tot irritatie van bondscoach Lionel Scaloni.

19:17

Frenkie de Jong en Nathan Aké moeten morgenavond op hun tellen passen. Zij kregen dit WK al een gele kaart en zijn bij de volgende geschorst voor een eventuele halve finale. 

18:11

Het Nederlands elftal krijgt dit WK veel kritiek wegens de afhoudende en verdedigende speelstijl. Toch is er ook wel degelijk begrip voor de keuzes van Louis van Gaal. 

18:00

Er stond de afgelopen dagen een vraagteken achter het meespelen van Angel di María, maar hij lijkt Oranje 'gewoon' te halen. Dat geldt ook voor Rodrigo de Paul.

16:38

Het Nederlands elftal heeft met een complete selectie de laatste training richting de kwartfinale tegen Argentinië afgewerkt. Oranje heeft dit WK nog maar weinig last van blessures gehad.

15:28

 

15:06

Het Nederlands elftal krijgt richting de kwartfinale tegen Argentinië hulp van iemand die ervaring heeft met het verslaan van de Zuid-Amerikanen op een WK: Bastian Schweinsteiger.

14:46

Louis van Gaal heeft zijn persconferentie richting het duel met Argentinië op kenmerkende wijze afgesloten.

14:30

Het WK gaat voor het Nederlands elftal nu pas écht beginnen, zo stelt Louis van Gaal daags voor de kwartfinale tegen Argentinië.

14:02

Justin Bijlow, Remko Pasveer, Jeremie Frimpong, Tyrell Malacia, Stefan de Vrij, Noa Lang en Luuk de Jong maakten dit WK nog geen speelminuten bij Nederland.

14:01

14:01

Louis van Gaal is op de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale op het WK tussen het Nederlands elftal en Argentinië teruggekomen op uitspraken die Ángel Di María in het verleden over hem heeft gedaan.

13:10

Nathan Aké, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Teun Koopmeiners staan op scherp bij Oranje tijdens het duel met Argentinië. 

10:24

Wat de zaakwaarnemer van Andries Noppert doet tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK? Wandelen. "Dat heeft te maken met spanning, die ik normaal nooit heb. Ik ken dat niet, maar het komt nu voor het eerst op. Ik gun het Andries zo. Ik word op de hoogte gehouden door collega's, maar kijken gaat echt niet", aldus Roderik van Kerkhof bij Omroep Gelderland.

08:11

Mark van Bommel over Louis van Gaal in Het Nieuwsblad: "Ik ken hem van bij Bayern München en Oranje, hij is geen haar veranderd. ’t Is een spelletje waarvan iedereen denkt: doet ie het bewust of niet? In ieder geval zet hij zijn spelers op die ­manier uit de wind."

08:07

"Op het lijstje van Van Gaal zal ik ergens onderaan staan. Het kan zijn dat ik er één moet nemen", liet Andries Noppert in het Algemeen Dagblad weten niet te verwachten een strafschop te moeten nemen. 

08:03

Het is The Day Before. Morgen neemt het Nederlands elftal het in de kwartfinale van het WK op tegen Argentinië. Louis van Gaal zal zoals gebruikelijk tijdens een persconferentie vooruitblikken op de wedstrijd. Wil hij al wat over de opstelling kwijt? Of over hoe hij van plan is Lionel Messi af te stoppen? De persconferentie gaat om 13.30 uur van start.

07:59

Slecht nieuws voor Oranje: middenvelder Rodrigo De Paul van Argentinië lijkt gewoon fit genoeg om in actie te komen vrijdagavond.