Duizenden fans bezoeken eerste training Van Basten

14 juli 2008, 11:29   Bijgewerkt: 14 juli 2008, 14:15

Exact een maand geleden was hij nog aan het nagenieten van de 4-1 zege op Frankrijk in de groepsfase van het EK, maar vandaag begon voor Marco van Basten de volgende fase in zijn trainersloopbaan. Op het terrein van Sportpark de Toekomst leidde de oud-international de eerste training van Ajax van het nieuwe seizoen. Hij werd, evenals aanwinsten Miralem Sulejmani en Dario Cvitanich, op een warm welkom getrakteerd door de massaal opgekomen Amsterdamse fans.

Onder een heerlijk zonnetje trapte Ajax maandag af voor het nieuwe seizoen. In tegenstelling tot de voorgaande jaren werkte de ploeg de eerste training van het seizoen niet af op het trainingsveld naast de ArenA, maar op het veld van jeugdcomplex De Toekomst. De fans maakten massaal van de gelegenheid gebruik om deze eerste training onder hoofdcoach Van Basten te bezoeken. Enkele duizenden supporters meldden zich op de tribune of naast het veld. Deze fans zagen hoe de spelers, nadat er een teamfoto gemaakt was, zich in het zweet werkten tijdens een aantal loopoefeningen. Van Basten hield zich nog wat afzijdig. Hij liet de training vooral over aan de veld- en conditietrainers van de Amsterdamse club.

De meest opvallende spelers op het trainingsveld waren Dario Cvitanich en Miralem Sulejmani, de (voorlopig) enige aanwinsten van de Amsterdamse club. Cvitanich is afkomstig van het Argentijnse Banfield, terwijl Sulejmani voor een transfersom van ruim zestien miljoen euro overkwam van SC Heerenveen. Of beide spelers komend seizoen kunnen samenspelen met Klaas Jan Huntelaar, is nog onzeker. Vanwege zijn deelname aan het Europees kampioenschap hoefde de spits zich, evenals eerste keeper Maarten Stekelenburg, niet te melden voor de eerste training. Maar of hij bij Ajax blijft, zal nog enkele weken twijfelachtig blijven. Diverse Europese topclub jagen op de spits, die bovendien zelf wel oren heeft naar een transfer.

Wie verder niet op het trainingsveld te zien was, was Edgar Manucharyan. De Armeense aanvaller mag vertrekken, mogelijk naar NEC. Andere spelers die op de nominatie staan om te vertrekken, zoals Albert Luque, Robbert Schilder en Leonardo, waren wel van de partij. Maar het was veelzeggend dat deze spelers tijdens de elftalfoto, die voor de training gemaakt werd, helemaal aan de buitenkanten moesten staan. Op die manier zijn ze gemakkelijk weg te 'photoshoppen', mochten ze inderdaad de komende weken nog naar een nieuwe club verkassen.

Er zal sowieso de komende periode nog flink gesneden moeten worden in de selectie. Liefst 27 spelers waren maandag present op het trainingsveld, terwijl bijvoorbeeld Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar dus nog ontbraken. Tel daarbij op dat Ajax nog van plan is om nog een aantal spelers te halen, vooral een verdediger en een middenvelder (Aissati?), en je hebt een veel te grote groep. Aan Van Basten de taak om deze selectie naar de goede proporties te brengen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen