Maaskant: "Intertoto vervelende troostprijs"

14 juli 2008 – NAC Breda-trainer Robert Maaskant heeft gemengde gevoelens over de dubbele confrontatie met Rosenborg BK in de Intertoto. De Brabanders spelen komende zaterdag eerst thuis, waarna de uitwedstrijd op zondag 27 juli wacht.

"Natuurlijk had ik die duels liever niet gehad. Het is een vervelende troostprijs voor een fantastisch seizoen. Maar nu we móeten, gaan we ook serieus voor onze kansen", aldus Maaskant in BN/ De Stem.

NAC kampt in de aanloop naar de Intertoto met het nodige blessureleed. Maaskant mist aanvoerder Edwin de Graaf, Kurt Elshot en Tim Gilissen. Het drietal kampt nog met naweeën van het vorige seizoen. Maaskant: "Blijkbaar is het toen allemaal nét te veel geweest. Tijdens de play-offs lag de trainingsintensiteit lager, dat vergroot de kans op blessures."

De oefenmeester hoopt binnenkort Robbert Schilder bij zijn selectie te kunnen begroeten. "Wij willen Schilder nog steeds graag hebben. Maar niet voor het bedrag dat Ajax vraagt. Het aantal alternatieven zal de komende weken alleen maar toenemen. NAC zal niets overhaasten, we kunnen ons geld maar één keer uitgeven."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd