Van Basten rekent op Huntelaar en hoopt op 'type-Stam'

14 juli 2008, 14:54   Bijgewerkt: 14 juli 2008, 15:07

Marco van Basten rekent er op dat Ajax er in slaagt om Klaas Jan Huntelaar, die aast op een transfer naar een grote Europese club, voor de club te behouden. "Klaas Jan staat nog gewoon bij ons onder contract en ik ga er vanuit dat hij het seizoen afmaakt bij Ajax", zei Van Basten tijdens zijn eerste perspraatje als Ajax-trainer.

Van Basten trof maandagochtend 27 spelers aan op zijn trainingsveld, terwijl bovendien EK-gangers Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg nog ontbraken. Deze selectie wordt de komende weken nog flink afgeslankt, vertelde Van Basten. "Een selectie van 24 man, lijkt me mooi. Daar willen we het seizoen mee ingaan."

Er moeten dus wat spelers afvallen, zeker omdat Ajax nog één of twee spelers aan hoopt te trekken. Bovenaan het prioriteitenlijstje staat een verdediger, liet de coach weten. "We zoeken naar een type-Jaap Stam. Henrique, van FC Barcelona, is een optie. Wellicht kunnen we hem huren, maar de situatie is vrij complex. Het is dus even wachten hoe dat loopt. Of Khalid Boulahrouz een optie is? Nou, het lijkt me niet verstandig om op allerlei namen in te gaan. We zoeken in elk geval naar een fysiek sterke speler, die bovendien de lijnen uit kan zetten. Zoals Stam deed, dus."

"Maar ook als we er niet in slagen om deze verdediger aan te trekken, zijn we blij met de selectie", haast Van Basten zich te zeggen. "We hebben twee zeer goede aankopen gedaan, met Dario Cvitanich en Miralem Sulejmani. En als ik Danny Blind meetel, hebben we zelfs drie belangrijke aanwinsten. Want Danny (de nieuwe technisch directeur, red.) is hier heel goed op zijn plaats", aldus de oud-spits.

Uiteraard kwam ook Ismail Aissati even ter sprake. Van Basten zei vooral dat hij een verdediger zocht, maar over een nieuwe middenvelder repte hij niet. Toch is het geen geheim dat Ajax bij PSV een bod heeft neergelegd op de jonge middenvelder. "Ja, daar wordt inderdaad over gesproken. Maar we hebben intern afgesproken dat ik daar niet op reageer. Wellicht over een paar weken wel, als er meer duidelijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen