Ronaldinho mag van AC Milan wél naar Spelen

16 juli 2008, 18:10   Bijgewerkt: 16 juli 2008, 18:22

Ronaldinho heeft zijn zin: de Braziliaan rondde woensdag niet alleen zijn gedroomde transfer naar AC Milan af, maar kreeg bovendien toestemming om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Zijn oude club FC Barcelona weigerde om de aanvaller vrij te geven voor Peking, maar zijn nieuwe werkgever Milan stelt zich wél soepel op.

"Wij respecteren de afspraken die Ronaldinho met de Braziliaanse bond gemaakt heeft. We laten hem naar de Spelen gaan", aldus Adriano Galliani, die vice-preses van AC Milan. Dit houdt in dat Ronaldinho aan het eind van deze maand vertrekt uit Milaan en mogelijk, als Brazilië de finale bereikt, pas een maand later terugkeert.

Trainer Carlo Ancelotti hoopt dat Ronaldinho tijdens het olympische toernooi spelritme opdoet en fysiek in orde raakt. "Het is voor hem een kans zijn vorm terug te vinden", aldus de oefenmeester. De andere Braziliaanse ster van de Milanezen, spelmaker Kaka, kreeg geen toestemming naar de Olympische Spelen te gaan.

Met Ronaldinho hoopt Brazilië om voor het eerst in de geschiedenis een gouden medaille te halen tijdens het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen. Vier jaar geleden, in Athene, ging het felbegeerde goud naar aartsrivaal Argentinië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen