Club Brugge pakt koppositie in België

4 februari 2006, 00:56

Club Brugge mag zich weer even koploper van België noemen. De blauw-zwarten wonnen vrijdagavond met 3-1 van hekkensluiter Lierse SK en kunnen de rest van het weekend rustig toekijken wat de concurrentie doet. Standard Luik, dat pas later dit weekend in actie komt, kan bij winst op gelijke hoogte komen met Brugge.

Man van de wedstrijd in het duel tussen Club Brugge en Lierse SK was zonder meer Phillipe Clément. Na voormalig international kwam pas tien minuten voor tijd in het veld voor Ivan Leko, die Brugge in de eerste helft al op 1-0 gezet had. In deze tien minuten wist Clément drie keer te scoren, waarvan twee maal in het vijandige doel. Na zijn twee treffers voor Brugge scoorde hij pardoes ook een eigen doelpunt, waardoor het duel eindigde in 3-1.

Lierse SK, de ploeg van trainer Rene Trost, blijft door deze nederlaag op de laatste plaats in de Belgische competitie.