Maduro: "De druk ligt bij Feyenoord"

Ger
4 februari 2006, 14:30

In De Kuip krijgt Ajax zondag een mogelijkheid om drie punten af te knabbelen van de grote voorsprong van aartsrivaal Feyenoord. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is dusdanig groot dat voor de Amsterdammers vooral prestige op het spel staat. "Wij kunnen vrijuit voetballen", stelt Ajacied Hedwiges Maduro tegenover FCUpdate.nl in aanloop naar de Klassieker.

"Toch zal het voor Feyenoord geen gemakkelijke middag worden", waarschuwt Maduro. "De druk ligt bij Feyenoord omdat zij boven ons staan en thuis spelen. Bovendien boekt Ajax de laatste jaren goede resultaten in De Kuip. Wij kunnen eigenlijk vrijuit voetballen. Natuurlijk gaan we voor de winst, maar Feyenoord is een goede ploeg. We zullen niet alles achterin opengooien. Het lijkt me logisch dat we in de dezelfde opstelling gaan spelen als afgelopen donderdag tegen Heerenveen."

Nu de kloof met Feyenoord, PSV en AZ niet meer te overbruggen lijkt voor Ajax, zijn de play-offs ineens bijzonder welkom voor de Amsterdammers. Maduro: "Hoe gek het ook klinkt, maar met de play-offs kun je als vijfde toch nog de Champions League bereiken. De play-offs moeten haalbaar zijn; we hebben nog genoeg wedstrijden voor de boeg. De komende weken moeten we proberen los te komen van de concurrentie. Daarnaast is de beker toch een mooie prijs om te winnen. Als je die kan meepakken, hebben we toch een goed seizoen gedraaid. We spelen nog voor de play-offs, zijn actief in de Champions League en staan in de halve finales van de beker. We hebben alles in eigen hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen