Ferguson waarschuwt Ronaldo voor Real Madrid

Koen Freriks
21 juli 2008, 19:08   Bijgewerkt: 21 juli 2008, 20:02

Cristiano Ronaldo verpest zijn loopbaan als hij naar Real Madrid gaat. Daar is zijn trainer bij Manchester United Sir Alex Ferguson heilig van overtuigd. De Schotse leermeester stelt dat een transfer naar de Spaanse landskampioen "de slechtst mogelijke" keuze uit zijn loopbaan zou zijn. 

"Als je als vader van Ronaldo gevraagd zou worden voor advies, zou je zeggen dat hij de slechtst mogelijke keuze zou maken als hij naar Real Madrid verhuist. Hij zit momenteel bij een fantastische club, die voor hem de juiste is", zo stelt Ferguson, die natuurlijk ook een groot eigen belang heeft bij het behoud van zijn sterspeler. 

Volgens Ferguson is Ronaldo niet te verleiden met geld. "Vooral in deze tijd zijn jonge spelers met hoge salarissen makkelijk voor je te winnen. Maar als je Ronaldo na afloop van de gewonnen Champions Leaue-finale bekeek, zag je de gelukkigste jongen in de wereld", zegt hij tegenover de BBC.

De geroutineerde trainer zegt niet uit eigen belang te spreken en benadrukt het nog een keer: "Ik geloof er heilig in dat Manchester de beste club voor hem is. Als je jonge spelers onder je hoede hebt, wil je enkel het beste doen voor hen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen