Garcia: "Groningen heeft meer potentie dan Vitesse"

Ger
25 juli 2008, 12:12   Bijgewerkt: 25 juli 2008, 14:40

Gonzalo Garcia Garcia had deze zomer de clubs voor het uitkiezen na zijn succesvolle verhuurperiode bij Heracles Almelo. Hoewel Vitesse de beste papieren leek te hebben, ging de Uruguayaan in op een aanbieding van FC Groningen. "Ik zei vooraf al tegen mijn zaakwaarnemer: als ik naar Groningen kan, dan grijp ik die kans."

De 24-jarige Garcia, die namens AGOVV debuteerde in het Nederlandse profvoetbal, stond de afgelopen twee jaar bij SC Heerenveen onder contract. In het Abe Lenstra Stadion had hij dit seizoen geen toekomst meer. Vitesse bereikte met de Friese club een akkoord over de transfersom van de aanvaller, maar FC Groningen trok uiteindelijk aan het langste eind. De Zuid-Amerikaan tekende in de Euroborg een verbintenis tot medio 2012.

"Ik heb ook met Vitesse gesproken, maar de berichten dat ik al een persoonlijk akkoord had bereikt, zijn uit de lucht gegrepen. Ik ga me natuurlijk niet aan FC Groningen verbinden als ik al rond ben met een andere club. Heerenveen was het wél eens geworden met Vitesse, maar ik niet. Met Groningen had ik weinig tijd nodig om een overeenkomst af te sluiten. Ik zei vooraf al tegen mijn zaakwaarnemer: als ik naar Groningen kan, dan grijp ik die kans."

De Uruguayaan voelt zich na drie jaar helemaal thuis in Nederland. "Ik ben een grote fan van het Nederlandse voetbal. De ploegen spelen over het algemeen aantrekkelijk voetbal en als speler krijg je voldoende ruimte om je kwaliteiten te laten zien. Ik kan op verschillende posities goed uit de voeten. Zowel in de aanval als op het middenveld. Dat hangt af van de speelwijze van het elftal. Ik mag bovendien graag in een vrije rol tussen de linies zwerven."

Garcia, die in de jeugdopleiding van Real Madrid speelde, wil bij FC Groningen de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. "FC Groningen heeft de afgelopen seizoenen bewezen een stabiele subtopper te zijn. Dit jaar beschikt de club opnieuw over een goede selectie. Ik hoop me te kunnen bewijzen als een toegevoegde waarde. Met FC Groningen richt ik me op een plek bij de eerste vijf. Kwalificatie voor Europees voetbal is een realistisch doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen