Amoah: "Ivoorkust gaat Afrika Cup winnen"

6 februari 2006, 09:17

Matthew Amoah denkt dat Ivoorkust, de tegenstander van Oranje op het WK, met de Afrika Cup aan de haal zal gaan. De Ghanees sneuvelde met zijn land in de groepsfase en was daar goed ziek van. "Je merkt toch dat we belangrijke spelers misten", zegt hij tegen FCUpdate.nl over de vroege uitschakeling van zijn land.

Amoah vertrok in de winterstop van Vitesse naar Borussia Dortmund, maar kwam door de Afrika Cup nog niet in actie voor zijn nieuwe ploeg. Volgens de aanvaller kan daar echter snel verandering in komen. "De wedstrijden van afgelopen weekend kwamen nog iets te vroeg, maar volgend weekend kan ik hopelijk meedoen. Mijn eerste indruk hier is in ieder geval goed. Mijn nieuwe teamgenoten hebben me heel goed opgevangen."

Op de vraag wie volgens hem de grote favoriet is om het toernooi te winnen, is Amoah duidelijk. "De wedstrijd van zaterdagavond tussen Kameroen en Ivoorkust was de finale. Ik zei voor die wedstrijd al dat de winnaar daarvan de grote favoriet was om het toernooi te winnen. Maar goed, ik ben benieuwd. Het is in ieder geval een mooi toernooi."

De halve finales van de Afrika Cup zijn Egypte-Senegal en Nigeria-Ivoorkust. Beide wedstrijden zullen dinsdag gespeeld worden. De finale van de Afrikaanse titelstrijd zal plaatsvinden op 10 februari.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen