Gudjonson kiest voor AZ, Steinsson verlengt contract

6 februari 2006, 10:13

Daags na het teleurstellende gelijkspel tegen Vitesse is er toch goed nieuws voor AZ. Het IJslandse talent Joey Gudjonsson heeft de technische leiding van de club laten weten dat hij komend seizoen naar Alkmaar zal komen. De 25-jarige middenvelder komt transfervrij over van het Britse Leicester City. Gudjonsson wordt in Alkmaar herenigd met zijn landgenoot Grétar Steinsson, die zijn contract bij AZ vandaag verlengd heeft tot medio 2011.

De komst van Gudjonsson is een meevaller voor AZ. De Alkmaarse ploeg bood de middenvelder een maand geleden al een vierjarig contract aan, maar de IJslander twijfelde destijds. "We willen hem er graag bij hebben. Maar voor een speler van zijn kaliber heeft hij een zeer gewilde status. Komende zomer is hij transfervrij. We begrijpen dat hij deze situatie liever nog even afwacht. Maar we hebben goede hoop dat hij voor AZ zal kiezen", zei technisch directeur Marcel Brands enige tijd geleden over de kwestie. 

gudjonsson leicester

gudjonsson leicester

In het najaar van 2001 verkocht RKC de IJslander voor, omgerekend, ongeveer 3,5 miljoen euro aan de Spaanse topclub Betis Sevilla. In Sevilla kon hij de verwachtingen echter nooit helemaal waarmaken. De ploeg verhuurde hem kortstondig aan het Engelse Aston Villa en in zijn laatste seizoen in Spaanse dienst speelde Gudjonsson slechts één wedstrijd.

In het najaar van 2003 vertrok Gudjonsson naar Engeland, waar hij ging spelen bij Wolverhampton Wanderers. Sinds het seizoen 2004/2005 speelt Gudjonsson voor Leicester City.

steinsson

steinsson

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen