Bergkamp kritisch over beleid Wenger

6 februari 2006, 10:35

Zijn laatste seizoen als profvoetballer loopt voor Dennis Bergkamp niet zoals hij zich voorgesteld had. De aanvaller is met Arsenal teruggezakt naar de subtop van de Engelse competitie en volgens de Nederlander is het lek nog altijd niet boven. "Mensen zeggen dat het goed is om soms één stap terug te doen om er vervolgens twee vooruit te zetten. Op dit moment heb ik echter het idee dat we veel meer dan één stap terug gezet hebben", aldus de aanvaller in The Times.

Volgens Bergkamp is de malaise bij Arsenal voor een groot deel te wijten aan het vertrek van Patrick Vieira. De middenvelder vertrok afgelopen zomer naar Juventus en tot Bergkamps verrassing slaagde zijn ploeg er niet in om een vervanger aan te trekken. "Je kunt het je niet veroorloven om Patrick zomaar te laten vertrekken en geen directe vervanger te halen. Ik heb veel respect voor Arsene Wenger, maar ik had echt verwacht dat er een vervanger voor Patrick zou komen. Dat is niet gebeurd."

Bergkamp vindt dat de rol van Vieira nogal eens onderschat wordt. "Hij domineerde in zijn eentje ons hele middenveld, maar ook buiten het veld was hij enorm belangrijk. Hij was een persoonlijkheid in de kleedkamer en alle spelers hadden veel respect voor hem. Het is belangrijk om zulke mensen in je team te hebben. Zulke dingen moet je niet onderschatten, dat is van enorme waarde je voor ploeg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen