Senegalees Fadiga scheurt kruisband

6 februari 2006, 10:59

Bolton Wanderers kan de rest van het seizoen geen beroep doen op Khalilou Fadiga. De Senegalese middenvelder heeft afgelopen weekend, in het duel met Wigan Athletic, zijn kruisband gescheurd. De 31-jarige Fadiga, die in het verleden zijn loopbaan bijna moest beëindigen nadat hij kampte met hartproblemen, staat ongeveer een half jaar buitenspel.

De loopbaan van Fadiga, die in 2002 één van de uitblinkers was tijdens het WK, gaat niet over rozen. Na een sterke periode bij Auxerre stond hij op het punt om een contract te tekenen bij Inter Milan, maar hartproblemen gooiden roet in zijn Senegalese eten. Fadiga liet het er niet bij zitten en besloot zich in mei 2004 te laten opereren. In oktober van datzelfde jaar ging het echter opnieuw fout. Hij stortte in tijdens een FA Cup-wedstrijd tussen Bolton en Tottenham en ging opnieuw onder het mes. 

De cardioloog die hem opereerde meende dat hij beter zou stoppen met voetballen, maar Fadiga wilde daar niets van weten. In januari 2005 sloot hij vervolgens weer aan bij de selectie van Bolton. Nu, ruim een jaar na dato, moet hij echter weer pas op de plaats maken. De Senegalees kan dit seizoen in ieder geval niet meer in actie komen en moet hopen dat hij de voorbereiding op het volgende voetbaljaar mee kan doen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen